Een laptop staat op een houten tafelblad. Twee handen houden een kop koffie vast.
Graag maken we het jou zo gemakkelijk mogelijk als het gaat om je betalingen. Ook als dit soms even wat minder goed lukt. Lees op deze pagina alles over de betaalmogelijkheden van Greenchoice en wat je moet doen als je zoekt naar een betaalafspraak of betalingsregeling.

Veelgestelde vragen over betalen

Vast contract
Jouw tarief staat vast tot het einde van jouw contract. De stijging van de energietarieven heeft dan geen invloed op jouw huidige tarieven of termijnbedrag. Als je energieverbruik is toegenomen, dan is het wel verstandig om je termijnbedrag te wijzigen om te voorkomen dat je moet bijbetalen op je jaarnota.

Variabel contract
Als er een tariefwijziging aankomt, sturen jou hierover een bericht waarin we je informeren over je termijnbedrag. Zijn deze nieuwe tarieven bijvoorbeeld hoger dan je huidige tarieven? Dan is het verstandig om je termijnbedrag te verhogen. Dit kun je eenvoudig doen in Mijn Greenchoice vanaf het moment dat je nieuwe contract is ingegaan. Je vindt hier een advies over je termijnbedrag op basis van je nieuwe tarieven. Je kunt je termijnbedrag zelf aanpassen. Meer informatie over je termijnbedrag lees je hier.


Heeft dit antwoord geholpen?

De overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om de energierekening te compenseren. Lukt het ondanks deze compensatie nog steeds niet om je rekening te betalen? Lees hier verder voor de mogelijkheden voor een betalingsregeling bij Greenchoice. Ook kun je bij jouw gemeente nagaan of je in aanmerking komt voor een extra energietoeslag.


Heeft dit antwoord geholpen?

Het komt weleens voor dat je niet op tijd kunt betalen. In dit geval kunnen we hierover meedenken en kijken naar een oplossing. Je kunt contact opnemen met mijn collega's.

Voor klanten met geldzorgen werken we samen met Geldfit, een centraal loket om jou te helpen hierbij. Je kunt hier anoniem een test doen om te zien hoe je ervoor staat.


Heeft dit antwoord geholpen?

Als je een betalingsachterstand hebt, sturen we je een herinnering. In dit bericht vind je een iDeal-link, zodat je deze achterstand meteen kunt betalen. Ook vind je in Mijn Greenchoice jouw termijn- en jaar/eindnota’s en welke hiervan nog openstaande bedragen zijn.


Heeft dit antwoord geholpen?

Als je een bedrag aan ons betaalt via iDeal of zelf een bedrag naar ons overmaakt met het juiste notanummer, verwerken wij dat binnen twee werkdagen. In Mijn Greenchoice vind je jouw termijn- en jaar/eindnota’s en welke hiervan nog openstaande bedragen zijn.


Heeft dit antwoord geholpen?

Betalen bij Greenchoice

Bij Greenchoice werken we met automatische incasso. Dit is een makkelijke manier om te betalen. Je machtigt ons om de termijn-, jaar- en eindnota’s automatisch te incasseren van je rekening. Op deze manier betaal je altijd op tijd zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen. Dat gebeurt op vaste momenten:

  • Rond de 6e van de maand incasseren wij automatisch het termijnbedrag voor de lopende maand.
  • Rond de 26e van de maand proberen we dit nog een keer, als de eerste incasso niet lukt.

Let op! Wanneer je het bedrag zelf laat terugboeken (storneren), dan doen wij geen tweede incassopoging. Je krijgt dan meteen een herinnering toegestuurd met een iDeal-link.

Is je IBAN gewijzigd? Geef dit dan door via Mijn Greenchoice.

Zelf betalen

Greenchoice incasseert je termijnbedrag rond de 6e van de maand en je jaar- of eindnota rond de 10e van de maand. Staat er te weinig saldo op je rekening? Dan proberen we de incasso aan het einde van de maand nog een keer. Als deze incasso opnieuw niet lukt, dan sturen we jou een herinnering met een iDeal-link. Je kunt dan alsnog zelf gemakkelijk de betaling doen. In Mijn Greenchoice vind je jouw termijn- en jaar/eindnota’s en welke hiervan nog openstaande bedragen zijn.

Lukt het niet om jouw betaling via iDeal te doen en wil je het liever zelf overmaken? Vergeet dan niet je notanummer te vermelden als omschrijving bij jouw overboeking (niet als kenmerk). Het IBAN van Greenchoice is NL18INGB0005309282 t.n.v. Greenchoice te Rotterdam. Het BIC van Greenchoice is INGBNL2A.

Betalingsregeling

Het kan voorkomen dat je niet op tijd kunt betalen. Wij bieden de mogelijkheid om je nota in termijnen te betalen. Via Mijn Greenchoice tref je direct zelf een betalingsregeling over je termijn-, jaar- of eindnota.

Kom je er niet uit of heb je vragen over je betalingen? Bekijk onze contactopties. We helpen je graag.

Liever anoniem en gratis advies? Voor klanten met geldzorgen werken we samen met Geldfit, een centraal loket om jou te helpen dit weer op orde te krijgen.

Het Noodfonds

Het Noodfonds is opgericht voor tijdelijke hulp bij het betalen van je energierekening. Voor steeds meer mensen is energie onbetaalbaar geworden. Het Noodfonds betaalt voor 6 maanden een deel van de energierekening voor huishoudens die daarvoor in aanmerking komen.

Een laptop staat op een houten tafelblad. Twee handen houden een kop koffie vast.
Stap 1
Doe de Noodfonds-check
Doe de Noodfonds-check van Geldfit. Hier vind je ook tips om te besparen en organisaties die helpen bij geldzorgen. Ook zie je hier of je al gebruik maakt van bestaande regelingen.
Stap 2
De aanvraag bij het Noodfonds
Voor jouw aanvraag heb je het volgende nodig: jouw klantnummer, termijnbedrag en DigiD inlog (van alle huisgenoten van 18 jaar en ouder). Let op: het aanvragen van steun uit het Noodfonds kan tot 1 april 2023. Je doet twee aanvragen, namelijk voor de periode oktober, november en december 2022. En voor de periode januari, februari en maart 2023.
Stap 3
De uitslag van je aanvraag
Greenchoice controleert de aanvraag.
Is je aanvraag afgewezen? Kijk op Geldfit.nl voor andere oplossingen om grip te krijgen op je energierekening.
Is je aanvraag toegewezen? Je ontvangt na toezegging van het Noodfonds een e-mail van Greenchoice met uitleg hoe de vergoeding voor jou verwerkt wordt.

Veelgestelde vragen over het Noodfonds

Op de website van Geldfit doe je de Noodfonds-check en zie je meteen of je in aanmerking komt voor een aanvraag.


Heeft dit antwoord geholpen?

Nee, dit heeft geen invloed.


Heeft dit antwoord geholpen?

Jouw huidige termijnbedrag vind je terug in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?

Energieleveranciers verrekenen de vergoeding op verschillende manieren. Bij Greenchoice doen we het zo:

Heb je openstaande bedragen of een betalingsregeling?
De vergoeding verrekenen we met openstaande bedragen of betalingsregelingen.

Heb je géén betalingsachterstanden?
Dan ontvang je de vergoeding op je rekening.

Ben je geen klant meer en heb je ook geen achterstand bij ons? Dan betalen we de ondersteuning uit.


Heeft dit antwoord geholpen?

Het Noodfonds maakt de berekening van de ondersteuning. Greenchoice heeft hier geen invloed op. Hier vind je de contactopties voor het Noodfonds.


Heeft dit antwoord geholpen?

Voor vragen of hulp bij je aanvraag bel je het telefoonnummer dat bij de aanvraag van het Noodfonds vermeld staat.


Heeft dit antwoord geholpen?

Meer inzicht in jouw termijn- en jaarnota's?

Bekijk het in Mijn Greenchoice