Greenchoice viert verjaardag met linksomdraaiende windmolen

Nieuwsbericht • 01 april 2016

Wij zijn jarig. Op 1 april 2001, 15 jaar geleden, zijn we ingeschreven in de Kamer van Koophandel en vanaf 1 juli registreerden we officieel de eerste klanten. Om dat te vieren heeft Greenchoice besloten om samen met partner de Windcentrale grootschalig te gaan investeren in windmolens die tegen de klok in draaien. Uit onderzoek blijkt dat windmolens onder de evenaar 5% meer rendement halen omdat ze tegen de klok in draaien. Door een slimme aanpassing aan de Nederlandse molens waardoor ook zij andersom gaan draaien is dat rendement zonder veel moeite te halen. Eind dit jaar worden de eerste test verwacht bij de acht Hartelkanaalmolens die Greenchoice in eigendom heeft. Hoewel? 1 april.... grapje natuurlijk. Maar over onze 15 - jaar lange inzet voor echte groene energie maken we geen grap.

 

Al 15 jaar aan de groene top

In die wereld zonder social media, tablets of smartphones had nog bijna niemand gehoord van  groene stroom. ‘Groen kost poen’ was destijds het devies bij de grote energiereuzen. Juist daarom kozen we voor 100% groen, duurzaam, klantvriendelijk én goedkoop. Een formule die werkte en nog steeds haar kracht laat zien. Onze aantallen klanten groeiden en bloeiden als bloemen tussen het asfalt van de grijze energie. Want je wil toch het allerliefste groen energie wetende dat er niet via de achterdeur toch in kolen of kernenergie wordt geïnvesteerd? Daarom kiezen vandaag de dag bijna 400.000 particuliere én zakelijke klanten Greenchoice. En daar zijn we superblij mee!

 

Aan de wieg van innovatieve groene energie

Lokale energiecoöperaties, zelf zonne-energie opwekken en bosgecompenseerd gas; Greenchoice heeft aan de wieg gestaan van al deze ontwikkelingen en we blijven de innovaties stimuleren. Daarom investeert Greenchoice nu ook nu in de nieuwe types windmolens. Dat doen we op nationaal niveau maar vooral ook gewoon bij klanten thuis.  Inmiddels is het energielandschap enorm veranderd; de grote slapende massa heeft ontdekt dat je een energieleverancier mag kiezen, groene stroom is overal te koop en de discussie over kolen/kernenergie loopt steeds hoger op. En terecht! Wat ons betreft moet en zal de vervuiler écht meer moeten gaan betalen voor verspilling en vervuiling, zeker nu energie uit duurzame bronnen zo makkelijk is geworden. 

 

Samen blijven vechten voor 100% duurzaam

Natuurlijk laten we onze verjaardag niet ongemerkt voorbij gaan. Feest vieren doen wij graag en grondig. Want het is ook een moment om vooruit te kijken naar de komende 15 jaar. Nederland is er nog lang niet zolang de kolen- en kerncentrales op volle toeren blijven draaien. Al 15 jaar laten wij zien dat het wél kan; 100% groen én duurzaam. Samen met onze klanten, energiecoöperaties en partners bijten we ons in dit doel vast en blijven we daar onverminderd hard voor vechten.

Met onze persoonlijke vriendelijke klantenservice; met een voorliefde voor innovatie, duurzaam & dichtbij en met een knipoog. Juist omdat het op 1 april écht onze verjaardag is! 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Warmtepompen maken opmars

27 januari 2016

Greenchoice wint Award Klantvriendelijkste Energieleverancier 2017!

21 april 2017

Grootste coöperatieve energieproject van Nederland van start

27 maart 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg