Je energiekorting doneren

  • Doneer en maak verschil
  • 3 organisaties kunnen je hulp goed gebruiken
  • Help mensen uit de kou

In de maanden november en december van dit jaar wordt de Energiekorting in de betaling van je maandelijkse termijnbedrag meegenomen. Voor de één is deze energievergoeding onmisbaar, voor een ander is het een extraatje. We krijgen van klanten regelmatig de vraag of het mogelijk is om de energiekorting te doneren. Daarom brengen wij graag drie doelen onder de aandacht, die mensen helpen die nu in nood zitten. 

Energiebank Nederland

Stichting Energiebank Nederland helpt huishoudens om hun energierekening blijvend te verlagen. Vaak worden mensen die door de hoge energiekosten in problemen komen, naar de Energiebank doorverwezen via Geldfit of de gemeente. Met hulp van energiecoaches van de Energiebank doorlopen huishoudens een traject van energiebewustwording. Zo worden zij gestimuleerd en geholpen om energie te besparen.

Een energiecoach helpt mensen om grip te krijgen op hun energierekening. Bovendien krijgen huishoudens een pakket met energiebesparende producten. Energiebanken kijken verder naar lokale mogelijkheden om de energierekening verder naar beneden te brengen. Het netwerk van Energiebanken heeft nog geen landelijke dekking. Energiebank Nederland kan donaties daarom goed gebruiken om lokale energiebanken in Nederland verder op te zetten.

Stichting Energiebank Nederland heeft de ANBI-status.

Via de knop hieronder is het mogelijk direct een donatie te doen. Vermeld daarbij: ‘Besteding opschaling lokale energiebanken in Nederland’.

Kansfonds

Kansfonds biedt noodhulp aan iedereen die dat nodig heeft. De missie van Kansfonds is een samenleving waarin er plek is voor iedereen. Daarom doet de organisatie alles wat nodig is om te zorgen voor een thuis, zodat mensen in kwetsbare situaties niet buitengesloten raken.

Kansfonds investeert in structurele oplossingen in de samenleving, maar het fonds doet ook wat nodig is voor mensen die nú in de problemen komen door de energiecrisis en hoge inflatie. Kansfonds werkt samen met partnerorganisaties die midden in de samenleving staan. Zij weten het beste wie hulp nodig heeft. Met de actie ‘Help elkaar de winter door’ maakt Kansfonds het mogelijk om de energiekorting te doneren.

Kansfonds heeft de ANBI-status en het CBF-keurmerk.

Via de knop hieronder is het mogelijk direct een donatie te doen. 

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er ieder jaar kinderen die hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Deze boxen worden verspreid via de voedselbanken. Jaarlijks biedt de stichting meer dan 100.000 kinderen een onvergetelijke verjaardag. En die hulp is bij steeds meer mensen vanwege alle gestegen kosten extra hard nodig.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. De stichting geeft geen geld, maar een verjaardagsbox. Die zit vol versieringen, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Stichting Jarige Job heeft de ANBI-status.

Via de knop hieronder is het mogelijk direct een donatie te doen. 

Mensen helpen die nu in nood zitten

Voor Greenchoice is het bestrijden van energiearmoede belangrijk. Juist in deze tijd is dit onderwerp urgenter dan ooit. Daarom ondersteunen wij dit jaar ook deze drie doelen, die mensen helpen die nu in nood zitten. Dit in plaats van het gebruikelijke eindejaarsgeschenk aan onze relaties.