Onze duurzame energiebronnen

Groen is goed. Daarom wekken wij onze energie op uit duurzame energiebronnen: groene energie van zon en wind. Wij kiezen alleen voor kwalitatief hoogwaardige energiebronnen die aan alle milieueisen voldoen. Nadrukkelijk sluit Greenchoice iedere vorm van afvalverbranding, rioolslibverbranding en diermeelverbranding uit. Bovendien compenseren we alle CO2-uitstoot van het gas dat we leveren via wereldwijde bosbeschermingsprojecten. Hierdoor zijn er geen milieugevolgen van de energie die wij leveren! 

Greenchoice verkoopt en levert vanaf 2021 aan huishoudens geen stroom meer die is opgewekt door biomassa. Op deze pagina leggen we uit waarom.

Lees meer over

Hernieuwbare energiebronnen

Het mooie van duurzame energiebronnen is dat ze constant worden aangevuld door de natuur zelf. Of het nou om energie gaat uit wind of zon: deze energie is hernieuwbaar en belast de volgende generaties niet. Door het gebruik van deze hernieuwbare energiebronnen maken we de wereld dus steeds een beetje schoner!

Windenergie
Groene stroom van Nederlandse windmolens: windenergie van eigen bodem mét het Milieukeur keurmerk. 

Zonne-energie
Een groenere aarde met duurzame stroom van de zon: 100% lokaal opgewekte zonne-energie. 

Ons stroometiket

Hoe weet je nou zeker uit welke energiebronnen jouw stroom afkomstig is? Ons stroometiket 2020 laat je zien uit welke duurzame energiebronnen onze energie komt. In het etiket vind je de herkomst van onze groene stroom, uitgesplitst in één helder overzicht. De specifieke stroometiketten van onze verschillende contracten vergelijk je op de pagina 'Tarieven'.

Groene energiebronnen voor een schonere wereld

Samen met onze klanten werken wij aan zo goedkoop mogelijk 100% groene energie uit Nederland. Zo kiezen al meer dan 550.000 klanten voor onze groene stroom en bosgecompenseerd gas. Hierdoor komt een duurzaam Nederland iedere dag dichterbij. Ons doel is om voor 2020 ook al onze grootzakelijke klanten in Nederland opgewekte groene stroom uit onze duurzame energiebronnen te leveren. Doe je met ons mee?

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5811 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg