Postcoderoosregeling

Energie opwekken in uw eigen buurt

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zonnepanelen aan te laten leggen op zijn of haar dak of zelf windenergie op te wekken in de achtertuin. Daarom heeft de Rijksoverheid in 2014 de postcoderoosregeling in het leven geroepen. Zo kunnen particulieren die geen eigen dak hebben ook investeren in duurzaam dichtbij opgewekte energie en hier bovendien financieel voordeel van hebben.

 

Wat is de postcoderoosregeling?

Een postcoderoosgebied is een gebied waarvan de vier cijfers van de postcode gelijk zijn. In dit gebied staat een installatie voor duurzame energieproductie, zoals een windmolen of zonnepanelen. Deze installatie is door een collectief in de buurt aangeschaft. Dit collectief kan een energiecoöperatie of een VvE zijn. De regeling houdt in dat leden van het collectief een korting krijgen van 10,13 cent per kWh op de Energiebelasting.

 

Hoe wordt deze korting verrekend?

De korting wordt jaarlijks verrekend op de nota door de energieleverancier. Dit betekent dat u, als u aangesloten bent bij zo’n collectief en klant bent van Greenchoice, deze korting van ons ontvangt. De energiecoöperatie of VvE stuurt Greenchoice eenmaal per jaar een verzoek om de korting energiebelasting te verrekenen op de jaarnota van deelnemers aan het project.

 

Hoe kan ik deelnemen aan de postcoderoosregeling?

Het verlaagde belastingtarief is bedoeld voor leden van een coöperatie of VvE die in een bepaalde postcoderoos wonen, waar de productie-installatie van dit collectief staat. Wilt u deelnemen aan een postcoderoosproject? Kijk dan op onze coöperatiepagina voor een project bij u in de buurt. Geen coöperatie in uw gemeente? Kijk dan hoe u zelf een collectief project kunt starten in uw buurt.