Wat is de Postcoderoosregeling?

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zonnepanelen te installeren op zijn dak of zelf windenergie op te wekken in de achtertuin. Daarom heeft de Rijksoverheid de Regeling Verlaagd Tarief in het leven geroepen, in de volksmond ook wel: Postcoderoosregeling. Hiermee kunnen particulieren en MKB'ers alsnog investeren in duurzaam en dichtbij opgewekte energie via een energiecoöperatie, en daarmee financieel voordeel krijgen bij verrekening met de energiebelasting. Deze regeling wordt ook wel de Postcoderoosregeling genoemd omdat deelnemers aan zo’n coöperatie of project in aangrenzende postcodes moeten wonen. Bekijk de video en lees er hier meer over.

Lees meer over

Voorwaarden voor een Postcoderoosproject

Door middel van een Postcoderoosproject kunnen mensen uit een postcoderoos samen financieel deelnemen in een installatie voor duurzame energieproductie, zoals zon of wind. De duurzame installatie wordt door een collectief aangeschaft. Dit collectief kan bijvoorbeeld een energiecoöperatie of een VvE zijn. De deelnemers wonen in het 4-cijferige postcodegebied waarin de installatie zich bevindt of in één van de direct aangrenzende 4-cijferige postcodegebieden: dezelfde postcoderoos dus. Voor iedere kilowattuur (kWh) die ze deelnemen mogen zij de energiebelasting en btw verrekenen met hun eigen verbruik. De energiebelasting wijzigt jaarlijks en is in 2019 €0,09863 en inclusief 21% btw €0,1193.

Hoe wordt de korting op de energiebelasting verrekend?

De korting op de energiebelasting wordt jaarlijks door je energieleverancier verrekend met jouw verbruik. Dit betekent dat jij, als je aangesloten bent bij zo’n collectief en klant bent van Greenchoice, deze korting van ons ontvangt. De energiecoöperatie of VvE stuurt Greenchoice eens per jaar een verzoek om de korting op de energiebelasting te verrekenen voor alle deelnemers in het Postcoderoosproject. Wij verrekenen de Postcoderoos op een aparte creditnota en keren die jaarlijks apart aan je uit. Je kan de planning hiervan bij de coöperatie of VvE navragen. 

Hoe kan ik deelnemen aan een Postcoderoosproject?

Om deel te nemen aan een Postcoderoosproject moet je dus allereerst wonen in de postcoderoos van een duurzame energie-installatie die nog deelnemers zoekt. Wil jij deelnemen aan een Postcoderoosproject? Kijk dan op onze coöperatiepagina voor een project bij jou in de buurt. Is er geen energiecoöperatie in jouw gemeente? Je vindt er ook informatie over hoe je zelf een collectief project start in en met jouw eigen buurt. 

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4,1 5461 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg