Zonnepanelen op gras wekken stroom op voor onze klanten

Postcoderoos verrekenen

Duurzaam en dichtbij opwekken met een postcoderoosproject

Wil je als coöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) een postcoderoosproject opzetten dan ben je bij Greenchoice aan het juiste adres. Wij begeleiden bijna 50% van alle postcoderoosprojecten in Nederland. Wil je meer weten over hoe de regeling werkt? Lees dan hier meer. Ben je al een stapje verder en wil je weten hoe we kunnen samenwerken en welke tarieven we bieden? Neem dan contact op met cooperatie@greenchoice.nl.

Hoe wordt de postcoderoos verrekend?

Na een jaar productie van groene stroom, kun je als bestuur van een coöperatie of VvE de korting energiebelasting aanvragen voor de leden die klant zijn bij Greenchoice. Download hiervoor de benodigde documenten. Let op: wij kunnen alleen aanvragen in behandeling nemen die gebruik maken van deze documenten.

  1. Download de documenten.
  2. Vul het formulier in met de deelnemers met onder andere hun aandeel in de opwekking en onderteken de verklaring. Deze documenten ontvangen wij graag samen met een kopie van de aanwijzing. 
  3. Upload de documenten. 


Zodra wij de bestanden ontvangen hebben, worden deze op volledigheid gecontroleerd. Daarna nemen we deze in behandeling om tot een uitbetaling richting de leden te komen. Wij verrekenen deze uitbetalingen op een aparte creditnota naar onze klanten. De leden hoeven dus niet op hun jaarnota te wachten totdat zij het geld ontvangen.

Bij Greenchoice kies je altijd voor echt groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor