Stap ook over op Greenchoice

Stap 1. Vul je gegevens in en bereken je termijnbedrag

Prijsplafond

In dit aanbod is het prijsplafond niet verwerkt. Van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 geldt het prijsplafond van de overheid. De verbruiksgrens van het prijsplafond is bepaald op 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas voor het kalenderjaar 2023. Onder deze verbruiksgrens betaal je het tarief dat door de overheid is vastgesteld: voor gas betekent dit een maximaal tarief van €1,45 per m3 en voor stroom €0,40 per kWh.

Zijn jouw tarieven nu nog lager dan de tarieven van het prijsplafond, dan betaal je die tarieven. Het prijsplafond heeft dan voor jou nog geen gevolgen. Als het prijsplafond wel van toepassing is voor jou, wordt dit verwerkt in het termijnbedrag op de contractbevestiging. Meer informatie over het prijsplafond vind je hier.

Terugleververgoeding

Heb je zonnepanelen? Dan krijg je eerst voor je teruglevering je variabele leveringskosten. Dit heet salderen. Lever je gedurende een leverjaar meer stroom terug aan het net dan je van het net afneemt? Dan krijg je voor het overschot een netto terugleververgoeding per kWh.

Veelgestelde vragen

Waar komt de groene stroom van Greenchoice vandaan?

Bij Greenchoice krijg je 100% groene stroom uit Nederland, opgewekt met windturbines en zonnepanelen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is bosgecompenseerd gas?

Wij combineren het leveren van aardgas met natuurherstel en het aanplanten en beschermen van bos. We dragen bij aan bos- en natuurprojecten in Nederland en het buitenland. Als we meer gas leveren, investeren we ook meer in bos- en natuurprojecten.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe berekent Greenchoice mijn termijnbedrag?

Wij berekenen je termijnbedrag met het gemiddelde jaarverbruik op jouw adres (uit het verleden) in combinatie met je tarieven. Het standaard jaarverbruik stellen we ieder jaar opnieuw vast. Ben je nieuw bij Greenchoice? Dan ontvangen we dit standaard jaarverbruik van je netbeheerder. Alle jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld delen we door twaalf maanden. Lees meer over de berekening van je termijnbedrag op deze pagina.


Heeft dit antwoord geholpen?
Ik heb zonnepanelen, hoe werkt dan het prijsplafond?

Als je zonnepanelen hebt, dan salderen we op dezelfde manier als voorheen. Op de jaarnota. Voor de stroom die je teruglevert krijg je hetzelfde tarief (m.u.v. netto teruglevering) als voor de stroom die je afneemt tijdens de geldende tariefsperiode, inclusief energiebelasting en btw. Als er meer stroom is afgenomen dan teruggeleverd, wordt er voor de netto afname beoordeeld of het prijsplafond van toepassing is.


Heeft dit antwoord geholpen?
Vergoeden jullie de opzegvergoeding van mijn huidige leverancier als ik klant word?

Greenchoice vergoedt geen opzegvergoedingen van andere leveranciers. Bekijk dus goed wat een overstap voor jou betekent.


Heeft dit antwoord geholpen?