Wind uit Nederland

100% windstroom en bosgecompenseerd gas

Bereken je tarief

kWh
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3
Makkelijk & altijd opzegbaar 1 jaar voordelige prijs 3 jaar zekerheid van een scherpe prijs 5 jaar zekerheid van een scherpe prijs
per maand
per jaar
Aanmelden
Tarievenspecificatie

Windstroom afsluiten

Nederlandse Windstroom afsluiten bij Greenchoice betekent dat je kiest voor groene stroom opgewekt door Nederlandse windmolens. Die stroom komt uit molens van agrariërs, windparken , én uit onze eigen windmolens in windpark de Veenwieken en in het Hartelkanaal. Allemaal duurzaam dichtbij dus. Greenchoice heeft vanwege zijn Nederlandse Windenergie al een aantal jaar het strenge keurmerk ‘Milieukeur’ gekregen. Het keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) stelt hoge eisen aan duurzame stroom en weegt zwaarder dan de wet- en regelgeving. Dat maakt onze stroom ‘groener dan groen’.

 

De kleine groene lettertjes
De belangrijkste zaken én alle uitgebreide voorwaarden vind je terug in de Algemene voorwaarden en de contractvoorwaarden.

Windenergie afsluiten met bosgecompenseerd gas

Wanneer je windenergie afsluit bij Greenchoice, krijg je naast 100% windenergie uit Nederland ook 100% bosgecompenseerd gas. Dit houdt in dat we de uitstoot van al jouw gasverbruik compenseren door bos aan te planten en te beschermen binnen verschillende bosprojecten. Zo ben je met Wind uit Nederland dus lekker duurzaam bezig, en draag je bij aan een schoner milieu. Benieuwd uit welke bronnen onze duurzame energie komt? Bekijk ons stroometiket 2020, waarin alle bronnen zijn uitgesplitst in één helder overzicht. 

Bespaar op je energie

Tarievenspecificatie

Hieronder vind je een overzicht van jouw verwachte totale kosten per jaar. Dit is gebaseerd op de situatie die je hebt ingevuld onder 'Bereken jouw tarief'.

Op basis van Jaarbedrag
Incl. btw Excl. btw
Groene stroom
BekijkVerberg details
kWh + kWh - -
Bosgecompenseerd gas
BekijkVerberg details
m3 - -

Gelding enkeltarief en dubbeltarief: Heb je een meter met een enkel telwerk, dan rekenen we je energieverbruik af op basis van het enkeltarief. Heb je een meter met een dubbel telwerk, dan rekenen we je energieverbruik af op basis van het normaal- en daltarief, tenzij je kiest voor een afrekening van je energieverbruik op basis van het enkeltarief. Heb je een traditionele meter met een dubbel telwerk of een niet slimme meter? Dan geldt voor jou per 1 juli 2021 alleen het overeengekomen enkeltarief voor je energieverbruik. Per 1 juli 2021 kan het energieverbruik namelijk niet (meer) worden afgerekend op basis van het normaal- en daltarief van het dubbeltarief. Dat komt omdat de netbeheerder per deze datum het signaal voor tariefschakeling heeft uitgezet.

Het totaal tarief (incl. btw) is inclusief overheidsheffingen en btw. De overheidsheffingen en netbeheerkosten gelden voor het kalenderjaar 2022. De overheidsheffingen gelden voor een maximaal jaarverbruik van 10.000 kWh stroom en 170.000 m3 gas. Bij een hoger verbruik hoort een ander tarief van de overheidsheffingen en varieert het totaal tarief. De netbeheerkosten kunnen wijzigen per kalenderjaar of tussentijds als de aansluitwaarde van de aansluiting verandert. Deze berekening is gebaseerd op de aansluitingsgrootte van uw woning. De kosten kunnen afwijken van de kosten die o.b.v. het verbruik maandelijks in rekening worden gebracht.

Lever je stroom aan ons terug? De vergoeding voor de netto teruglevering is gelijk aan het kale levertarief met een maximum van 11,5 cent per kWh exclusief btw. Lees op greenchoice.nl/voorwaarden de voorwaarden over netto teruglevering.

Een berekening o.b.v. een ander verbruik ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 010 747 02 22.

Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg