Bouwbord Zunneweide Riessen onthuld, realisatie 58.000 panelen tellend zonnepark van start

23 augustus 2019


Groene stroom voor ruim 4.500 huishoudens gaat Zunneweide Riessen brengen. De duurzame energiecentrale is een initiatief van Rijssenaren
Jan Beldman, Ditmar Schelhaas en Maarten Dangremond en gaat, na aansluiting op het net, jaarlijks ruim 16.000.000 kWh aan elektriciteit produceren. Het is een nieuwe stap voorwaarts voor de gemeente Rijssen-Holten, die voornemens is in 2023 te voldoen aan de eisen in het Klimaatakkoord van Parijs. De onthulling van het bouwbord op woensdag 21 augustus, door wethouder Jan Aanstoot, symboliseerde de officiële start van de bouw van Zunneweide Riessen.

In 2016 werden de eerste stappen genomen met betrekking tot de totstandkoming van de zonneweide en in 2017 werd het principeverzoek door het college B&W van de gemeente Rijssen-Holten goedgekeurd. Nu, twee jaar later, wordt de zonneweide gerealiseerd. Een mijlpaal volgens wethouder Jan Aanstoot, die het bouwbord van Zunneweide Riessen onthulde. “Een mooi initiatief die vele huishoudens in onze gemeente gaat voorzien van groene stroom en bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen die we als gemeente nastreven.”

Duurzame droom in vervulling
De initiatiefnemers zien met de totstandkoming van het project een duurzame droom in vervulling gaan. Jan Beldman, samen met Ditmar Schelhaas en Maarten Dangremond initiatiefnemer, geeft aan trots te zijn op de zonneweide en de impact die het project heeft op de omgeving.

Duurzame energie van Nederlandse bodem
Het zonnestroomproject wordt gerealiseerd door KiesZon, onderdeel van Greenchoice. De duurzame energieleverancier gaat de groene stroom die door Zunneweide Riessen wordt opgewekt beschikbaar stellen aan haar klanten. Evert den Boer, algemeen directeur Greenchoice, is blij dat met initiatieven zoals Zunneweide Riessen er nog meer huishoudens duurzame energie van Nederlandse bodem kunnen gebruiken. “Ieder huishouden dat de stroom van Zunneweide Riessen gebruikt en daarmee bewust kiest voor duurzaam opgewekte stroom helpt met het versnellen van de energietransitie.”

Zunneweide Riessen gaat nadat het door KiesZon is aangesloten op het net jaarlijks zorgen voor een besparing van ruim 9.000.000 kg CO2. Naar verwachting wordt nog dit jaar de aansluiting tot stand gebracht.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Brei-event voor mode- en kunstliefhebbers

12 januari 2016

Elke trui heeft een verhaal

07 december 2015

Klant aan het woord

29 mei 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg