Zuidoost-Brabant kiest voor 100% lokale groene energie

Nieuwsbericht • 20 september 2016

Twintig Brabantse gemeenten kiezen vanaf nu voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice. De stroom wordt uitsluitend in de provincie Noord-Brabant opgewekt. Duurzaam en dichtbij. Reden genoeg dus voor een feestelijke ondertekening vandaag.

Sinds vijf jaar moeten alle gemeenten duurzame stroom inkopen. Die is nodig voor onder meer straatverlichting, stoplichten en gemeentepanden. Greenchoice levert als enige grote leverancier uitsluitend écht groene stroom en bosgecompenseerd gas. Daarmee helpen wij gemeenten om hun duurzame energiedoelstellingen te halen. Met de 20 Brabantse gemeenten erbij krijgen nu 110 van de 390 Nederlandse gemeenten hun duurzame energie van Greenchoice. We helpen hen daarbij ook met energie besparen en zelf opwekken.

Groene stroom en bosgecompenseerd gas voor 20 gemeenten
De gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Veldhoven, Waalre én de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost sloten gezamenlijk een overeenkomst voor groene stroom en bosgecompenseerd gas via Greenchoice. De gemeenten die zelf duurzame stroom opwekken – bijvoorbeeld op daken van sporthallen - kunnen die deels terugleveren aan het net.

Kiezen voor écht groen
De prestaties van Nederlandse gemeenten als het gaat om duurzame energie zijn onlangs door Greenpeace in kaart gebracht. Daaruit bleek dat een groot deel van de gemeentes nog niet over is op écht groene stroom. Greenchoice zet zich al langere tijd actief in om gemeenten op te roepen strenge eisen te stellen aan het stroometiket van hun leverancier.

 

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) verzorgde de aanbesteding in samenwerking met Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (BIZOB). In beeld: Evert den Boer, algemeen directeur Greenchoice, Marloes Tolsma, directeur ODZOB, en Frans van Hoof, wethouder in Oirschot, snijden taart aan om de duurzame overeenkomst te vieren.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Gr​eenchoice opnieuw hoofdsponsor van Evenement HIER opgewekt

16 oktober 2017

Energieprojecten in de spotlight

17 oktober 2017

Greenchoice en Justdiggit vergroenen in Kenia en Tanzania

12 september 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg