Zonnige gift aan Jane Goodall Foundation

Nieuwsbericht • 20 december 2016

Een bijzondere ontmoeting met een bijzondere vrouw: Dr Jane Goodall. De iconische natuurbeschermster was onlangs twee dagen in Nederland. En wij spraken met haar, samen met WakaWaka. Over haar stichting, Het Jane Goodall Instituut, en over de programma’s waarin zij chimpansees beschermen. En ook over onze wereldwijde bosprojecten waarin we goed zorgen voor bomen, dieren, planten én mensen. We spraken af dat we de komende jaren structureel gaan samenwerken met het Jane Goodall Instituut. Als eerste gebaar gaf Greenchoice samen met WakaWaka een zonnig cadeau aan Jane Goodall mee: 25 complete WakaWaka-systemen voor de rangers in de natuurprojecten.

Draagbare zonnestroom voor de rangers
Het gaat om 25 kleine, zeer krachtige draagbare combinaties van een WakaWaka Power (licht en stroom) en een WakaWaka Base. De Base kan, naast licht geven, meerdere telefoons tegelijk opladen, maar ook een tablet. Daarmee beschikken de rangers overal en langdurig over een complete uitrusting voor mobiele (groene!) stroom. Deze rangers werken onder meer in Kibale National Park in Uganda. In datzelfde park ligt ook ons eigen bosproject. De rangers werken daar aan de bescherming van de chimpansees en van hun leefomgeving, het oerwoud. Met deze WakaWaka’s zijn de rangers, die vaak langere tijd in het oerwoud verblijven, nog beter in staat hun werk te doen.

Oerbossen beschermen
De Stichting Jane Goodall Instituut Nederland en Greenchoice werken allebei aan hetzelfde doel: het behouden van de oerbossen. De ene vanuit het perspectief van het beschermen van chimpansees, de ander vanuit het verminderen en compenseren van CO2-uitstoot. Allebei met dezelfde aanpak:
1) zorgen dat de lokale bevolking niet meer afhankelijk is van de bossen en op een andere manier in inkomen kan voorzien.
2) zorgen voor kennis over de bossen, bosbeheer en -behoud.

Samen verder
Greenchoice is inmiddels wereldwijd een van de grootste bosbeschermers. Jane Goodall en haar team zijn blij met wat wij vanuit Greenchoice betekenen voor bosaanplant en bosbescherming, biodiversiteit en steun aan de lokale bevolking in projecten. Daarom hebben wij en het Jane Goodall Instituut Nederland de intentie uitgesproken verder te gaan samenwerken. In januari praten we weer verder. We houden u op de hoogte! Alvast bijdragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden? Word Bosspaarder of adopteer een chimp.

 
Vlnr: Paulien Jeurissen (Greenchoice), Steven van Vliet (Penningmeester Jane Goodall Instituut Nederland), Jane Goodall, Ruben Veefkind (Greenchoice), Karin Bloem (voorzitter Jane Goodall Nederland), Maurits Groen (WakaWaka).

Credits foto: Roy Borghouts

 

 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Website Greenchoice krijgt hoogste score klantbeleving

21 september 2016

Warmtepompen maken opmars

27 januari 2016

Reactie Greenchoice artikel Trouw

12 november 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg