Innovatief zonnepark en laadplein De Dijken in gebruik genomen

Nieuwsbericht • 21 juni 2022

Tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn vind je nu, in de polder, De Dijken. Een innovatief zonnepark dat 4200 huishoudens van stroom kan voorzien. Daarnaast is er plaats voor 22 mobiele batterijen en een laadplein. Hierdoor is er, zowel ter plaatse als op locatie, altijd groene stroom voorhanden.

Overal profiteren van zonne-energie
Op het zonnepark van De Dijken staan 30.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 13,5 MW. Dit zijn zonnepanelen van een nieuw type, zogeheten bifacial panelen. Deze nemen ook gedeeltelijk zonne-energie aan de onderkant op. Mede dankzij de ruimte, de opstelling en de ondergrond van gras is het mogelijk dat er zo extra stroom wordt opgewekt. In totaal profiteren 4200 gezinnen van de stroom van zonnepark De Dijken.

Naast het zonnepark is plaats voor een laadplein van 22 mobiele batterijen van Greener Power Solutions. Greenchoice gebruikt deze batterijen door het laden of ontladen op het moment dat er overschot of tekort is op het stroomnet. Een overschot aan zonne-energie wordt zo dus opgeslagen om op een later moment te gebruiken. Ook handig: de batterijen hoeven net per se op het laadplein te staan. Festivals en bouwplaatsen kunnen ook gebruikmaken van de batterijen, zodat zij niet langer dieselaggregaten hoeven te gebruiken.

Vlotte samenwerking
Dankzij de vlotte samenwerking tussen een heleboel partijen is het gelukt om De Dijken snel werkend te krijgen. IZEN leverde de zonnepanelen voor het zonnepark en Greener voor de batterijen. Greenchoice zorgt voor de optimale inzet van de batterijen en Spectral is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de combinatie van de batterijen en het zonnepark. Initiatiefnemer Prosoldiga stortte een flinke bijdrage in het fonds om lokale duurzame projecten te ondersteunen en werkte voor De Dijken ook goed samen met Uw-Stroom en Green Energy Storage.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Onderzoek naar de betrouwbaarheid van de slimme meter

20 maart 2017

Greenchoice powert grootste publieke zonnepark

17 april 2015

Steeds meer 'Routes du Soleil' in Randstad

30 augustus 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg