Zonnepanelen op schooldak: duurzaam én leerzaam

Nieuwsbericht • 27 mei 2015

Vandaag heeft de eerste basisschool zonnepanelen gekregen van het project KiesZon op School. Dit initiatief van de partners Stichting DOEN, Enexis, Greenchoice, IVN, ‘Doneer de zon’ en KiesZon heeft als doel zonnepanelen te leggen op de daken van 250 basisscholen. Dat heeft een dubbel effect. De scholen krijgen hierdoor duurzame energie zonder hoge investeringen te hoeven doen. Tegelijk worden leerlingen zich al van jongs af aan bewust van het belang van duurzame energie. Ze zien elke dag op het energiedisplay in de school wat de zon opbrengt. En met het aanvullende lespakket over duurzaamheid leren ze meer over energie besparen en zelf opwekken.  

Samenwerken

KiesZon op School is een perfect voorbeeld van de kracht van samenwerking in duurzame energieprojecten. Het bundelen van de kennis en kunde van verschillende partijen zorgt voor steeds meer zonnepanelen in een steeds hoger tempo. Onze partner KiesZon investeert, beheert en verzorgt het onderhoud van de installaties. Zo wordt het zelf opwekken van groene stroom op daken van scholen makkelijk gemaakt. En dat draagt bij aan een snellere overgang naar 100% groene energie. Er zijn namelijk honderden scholen in Nederland die bijna allemaal daken hebben waar panelen perfect kunnen zorgen voor groene stroom.

Ook zonnepanelen?

Openbare Basisschool De Arendshorst in Ermelo is sinds vandaag de eerste school waar de KiesZon-zonnepanelen liggen. De komende weken krijgen nog 25 scholen panelen op hun dak. 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen: we hebben lef nodig

03 mei 2018

Energierapport ministerie moet concreter om doelen te halen

18 januari 2016

Aanvullende maatregelen om energiebesparing te versnellen

24 mei 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg