Grootste zonnedak (28.000 panelen) van Nederland

27 maart 2018

Begin april start de realisatie van het grootste zonnepanelendak van Nederland. Op het dak van een distributiecentrum in Venlo worden ruim 28.000 zonnepanelen geplaatst. Energiebedrijf Etriplus ontwikkelde het plan en legde daarmee de basis voor het zonnestroomproject. Ons dochterbedrijf KiesZon neemt de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Het dak van het distributiecentrum in Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en zal na oplevering nagenoeg volledig bedekt zijn met zonnepanelen. De 28.000 panelen leveren circa 7 MWh aan duurzame energie per jaar op. Dat is, ter vergelijking, voldoende groene energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom kan aangeboden worden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Het zonne-energieproject wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Naar verwachting sluiten Etriplus en KiesZon nog dit jaar het zonnestroomproject aan op het net.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice helpt boeren verduurzamen met Rabo Carbon Bank credits

14 juni 2022

Greenchoice opnieuw meest duurzame energiemerk van Nederland

12 mei 2020

Steeds meer groene energie uit de buurt

16 februari 2021
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg