Grootste zonnedak (28.000 panelen) van Nederland

27 maart 2018

Begin april start de realisatie van het grootste zonnepanelendak van Nederland. Op het dak van een distributiecentrum in Venlo worden ruim 28.000 zonnepanelen geplaatst. Energiebedrijf Etriplus ontwikkelde het plan en legde daarmee de basis voor het zonnestroomproject. Ons dochterbedrijf KiesZon neemt de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Het dak van het distributiecentrum in Venlo heeft een oppervlakte van meer dan 80.000 vierkante meter en zal na oplevering nagenoeg volledig bedekt zijn met zonnepanelen. De 28.000 panelen leveren circa 7 MWh aan duurzame energie per jaar op. Dat is, ter vergelijking, voldoende groene energie om ruim 2.000 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Circa de helft van de opgewekte energie wordt door de gebruiker van het distributiecentrum zelf afgenomen. De resterende groene stroom kan aangeboden worden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Het zonne-energieproject wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Naar verwachting sluiten Etriplus en KiesZon nog dit jaar het zonnestroomproject aan op het net.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Eerste WINDpostcoderoos: nieuw leven voor oude kleine windmolens

06 oktober 2016

KiesZon lanceert APK voor zonnestroomsystemen

16 mei 2017

Grootste batterij bij windpark in Nederland in gebruik genomen

06 juni 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5460 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg