Windenergie aan de Ecotafel

Nieuwsbericht • 09 februari 2016

Bekijk het weer van de zonnige en winderige kant. Sinds eind 2015 is Greenchoice hoofdsponsor van het energieweerbericht op de nieuwe online tvzender Ecoland.tv. Maar Ecoland.tv doet meer; zo was onze algemeen directeur Evert den Boer onlangs te gast de ecotafel over windenergie.

Te gast bij Reinier van der Berg, die het gesprek voorzit, passeren vele nieuwe ontwikkelingen rondom windenergie de revue. Van het samenwerken met Windunie en Meewind, verdeling tussen natuurlijke bronnen bij Greenchoice, hoe de stroom van een windmolen uiteindelijk in een huis terecht komt en welke stappen Greenchoice wil nemen om nóg duurzamer te worden.

En Evert den Boer legde de gasten ook uit wat Greenchoice precies bedoelt met de trias energetica. 

De tafelgasten vroegen zich af of windenergie alle fossiele energie kan vervangen? Nee, was de conclusie. We moeten op zoek naar andere mogelijkheden. Niets doen is daarbij geen oplossing en Greenchoice wil daarbij bouwen op de kracht van individuen.

De ecotafel is opgenomen op maandag 25 januari. Presentator Reinier van den Berg. Gasten: Evert den Boer van Greenchoice, Willem Smelik van Meewind, Axel Posthumus van Windunie, Rudy Weerheym van WETT (World Energy Thinktank) en Ampyx Power. Bekijk het hele gesprek hier op YouTube. Meer over het energieweerbericht lees je in dit nieuwsbericht. 

 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Duurzame samenwerking met Windunie: goed voor klanten en windmolenaars

22 september 2016

Bosgecompenseerd gas: drie vliegen in een klap

16 april 2015

Van quickscan naar eigen groene stroom

04 maart 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg