Wij gaan verhuizen!

23 februari 2017

Greenchoice zal begin april intrek nemen in haar nieuwe kantoorpand aan het Kruisplein in Rotterdam. Het grootste deel van de medewerkers van Greenchoice zal hier gaan werken. De medewerkers van het recent overgenomen KiesZon blijven in Rosmalen.

Elizangela Pinto, Facilitair manager van Greenchoice: ”onze medewerkers zaten jarenlang verspreid over twee gebouwen. Tussen deze gebouwen liep een gevaarlijke weg die sommige collega’s meerdere keren per dag moesten oversteken. Toen we door groei op het punt stonden extra ruimte bij te huren, kwam het idee op tafel om te verhuizen. Al snel werden we geattendeerd op het bijzondere pand aan het Kruisplein en was de keuze snel gemaakt!”


Bijzonder en duurzaam 

Het nieuwe kantoor is een bijzonder pand. Het staat midden het centrum van Rotterdam, ingeklemd tussen een aantal grote kantoorgebouwen. Hierdoor ontstaat er een oase van rust en waan je je voor je gevoel eerder in een park dan hartje centrum. Een heel prettige werkomgeving, en natuurlijk ook erg goed bereikbaar met openbaar vervoer”.

Elizangela: ”het gebouw is rond waardoor onze medewerkers optimaal met elkaar in verbinding staan. Hierdoor zal de onderlinge samenwerking alleen maar nog verder toenemen. Het dak is bovendien van glas, wat zorgt voor veel lichtinval. Toen het pand te huur werd aangeboden had het een energielabel F. Dat kon natuurlijk niet zo blijven. Met een flink aantal aanpassingen zorgen we ervoor dat het monumentale pand een label A mag dragen. Duurzaamheid zit nu eenmaal in ons DNA. Op verzoek van onze medewerkers hergebruiken we een groot deel van het huidige meubilair, en hebben we zelfs verhuizers geregeld die in elektrische verhuiswagens rijden."

De vooroplopers

Evert den Boer, directeur: “toen we het pand voor het eerst zagen, werden we er eigenlijk allemaal een beetje verliefd op. Zo’n bijzonder pand is het. En dat was nog zonder dat we het bijzondere verhaal hierover hadden gehoord. Namelijk, toen de wederopbouw van Rotterdam begon werd het Bouwcentrum opgericht. Hiervoor werd een uniek gebouw ontworpen. Onder andere architecten en bouwkundigen hielden zich hier bezig met de wederopbouw. Informatie over nieuwe bouwstijlen, technieken en andere innovatieve materialen werden hier tentoongesteld, en kennis werd uitgewisseld. Échte vooroplopers dus. En daar herkent Greenchoice zich natuurlijk goed in. Gelukkig niet vanuit een wederopbouw, maar wel vanuit de visie dat er een grote transitie in de energiemarkt moet komen. Wij willen de vooroploper zijn in deze energietransitie. Samen met onze partners en klanten. Dat zie je nu ook terug in de aankleding van ons kantoor, waar we heel blij mee zijn.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Terugblik: World Cleanup Day

25 september 2018

L'Oréal werkt aan schonere wereld met echt groen gas Greenchoice

22 december 2015

Turbines van Windpark De Veenwieken in operatie genomen

02 juli 2020
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6655 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg