Samen aandacht vragen voor het belang van de natuur

15 oktober 2019

Dit jaar is Greenchoice partner geworden van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november 2019 vertoont WFFR meer dan 100 indrukwekkende natuurdocumentaires in het Rotterdamse Cinerama Filmtheater. Het doel is om de schoonheid van de natuur te laten zien en belangrijke boodschappen over het voetlicht te brengen over onder andere duurzaamheid, het milieu en wildlife crime.

Aandacht voor het behoud en de bescherming van bossen en dieren is voor Greenchoice een belangrijk thema. Als enige grote energieleverancier compenseert het bedrijf de volledige CO2-uitstoot van het aardgasverbruik van zijn klanten door het beschermen van bestaande bossen, het herstellen van beschadigd bos en het aanplanten van nieuw bos. In totaal draagt Greenchoice bij aan de bescherming van meer dan 1 miljoen hectare (= 10.000 km²) bosgebied en zijn de afgelopen jaren 2 miljoen bomen aangeplant.

Bosprojecten in het buitenland...
Greenchoice heeft bosprojecten in Peru, Oeganda, Tanzania, Brazillië, Indonesië en Zimbabwe. Naast de bescherming en aanplant van bossen in deze landen is er veel aandacht voor het behoud van de biodiversiteit en de dieren die er leven. Bovendien zorgen veel van de projecten voor werkgelegenheid en kansen voor ontwikkeling van de lokale bevolking.

...maar ook in Nederland
Ook Nederlands bos wordt door Greenchoice beschermd en aangelegd. Zo wordt samen met Staatsbosbeheer gewerkt aan een groot voedselbos in de buurt van Amsterdam en worden met Natuurmonumenten de gevolgen van de schimmelziekte ‘essentaksterfte’ in het Voorsterbos bestreden. Met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap richt Greenchoice zich vooral op het behoud en de verrijking van de biodiversiteit in de Duinen van Oostvoorne.

Speciale avond
Tijdens het WFFR organiseert Greenchoice een speciale avond voor klanten die extra bos sparen via hun energierekening. Op deze avond wordt de fascinerende documentaire Red Ape: Saving the Orangutan vertoond. Een vastberaden team laat zien hoe het op Borneo orang oetans redt van dierenhandelaars en ontbossing. De film luidt de noodklok voor deze mensaap. In het Tanjung Puting National Park in Borneo financiert Greenchoice een stichting die zich bezighoudt met herbebossen en het uitbreiden van cruciaal orang-oetangleefgebied.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Windmolenpark Hellegatsplein wordt duurzame energiecentrale

15 juli 2020

Energiezuinig wonen met online woningscan

11 april 2019

Wachten tot de wereld om je heen verandert? Samen maken we een sociale incassowereld

02 januari 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg