Opgewekt wakker worden met Greenchoice

22 mei 2018


Onze algemeen directeur Evert den Boer geeft Nederland vandaag een persoonlijke wek-op-call. In radiospots en dagbladadvertenties roept hij met de slogan ‘Nederland Wek Op!’ iedereen op om zelf groene stroom op te wekken. In 2020 moet 14% van het totale energieverbruik in ons land namelijk duurzaam zijn opgewekt. “We lopen nog ver achter op dit klimaatdoel, maar samen kunnen we bijdragen aan een inhaalslag.”

De wek-op-call van Den Boer is de start van onze nieuwe campagne, waarmee we vooral bewustwording willen creëren. “Uit een recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders niet weten dat in 2020 14% van ons energieverbruik duurzaam moet zijn opgewekt. En dat we ver achterlopen op deze vergroening”, aldus Den Boer. “Ik kan me voorstellen dat niet iedereen de exacte doelstellingen kent. Toch vinden we het belangrijk dat mensen weten wat er nodig is en welke oplossingen er voorhanden zijn. Als nóg meer mensen betrokken raken bij hun eigen energie en zelf stroom opwekken, kunnen we de energietransitie versnellen.”

Zelf stroom opwekken als vanzelfsprekendheid
Wij willen duurzaamheid voor iedereen 100% vanzelfsprekend maken en streven ernaar dat iedereen, individueel of samen met anderen, zijn eigen stroom kan opwekken. Daarom werken we samen met lokale energiecoöperaties en bieden we zonnepanelen en WindVangers aan. Met een WindVanger wordt energie opgewekt met onze windmolens aan het Hartelkanaal. Het is onze ambitie dat 40% van onze klanten in 2020 zelf groene stroom produceert.

Ontdek bronnen bij jou in de buurt
Hoe meer mensen zelf energie opwekken, hoe sneller we Nederland verduurzamen. Zelf geen ruimte om op te wekken? Er is altijd een opwekker van groene energie bij jou in de buurt. Zo kan iedereen in Nederland meedoen door een energiebron in de buurt te kiezen.

Nieuwe ontwikkelingen voor het Klimaatakkoord
Bang dat jouw bijdrage een druppel op een gloeiende plaat is? We wekken nog niet meer stroom op dan dat er wordt gebruikt. Je bent bovendien niet alleen, samen hebben we een aanzienlijke klimaatimpact. Én bijvoorbeeld gemeenten en de industrie moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van het klimaat. Er wordt daarom hard gewerkt aan het Klimaatakkoord dat eind 2018 getekend wordt. Begin juli zijn de voorstellen voor de hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord gepresenteerd. Onze partner Natuur & Milieu werkte hier aan mee. Wilma Barends, programmaleider Energie, schrijft in haar blog wat de afspraken voor jou betekenen en wat jij nog meer kunt doen om Nederland nu al groener te maken. 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Groene mijlpaal om trots op te zijn

16 juni 2016

Greenchoice alweer 'Beste uit Test' Consumentenbond

25 oktober 2016

Nieuwe site Greenchoice: mooi en makkelijk

04 november 2014
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg