Warmtepompen maken opmars

Greenchoice • 27 januari 2016

De volgende logische stap naar een energiezuinig huis

Nu zonnepanelen op steeds meer daken van Nederland opduiken, staat de volgende energie-innovatie te trappelen voor de Nederlandse deur: de warmtepomp. Sinds de warmtepompen dit jaar met subsidie verkrijgbaar zijn, ziet energieleverancier Greenchoice de belangstelling met de dag toenemen. Zo was de warmtepomp de absolute verkooptopper bij de Warmehuizendagen eind 2015. Daarmee wordt de warmtepomp, na zonnepanelen en isolatie, de volgende logische stap op weg naar een energiezuinige woning. Een warmtepomp kan een huishouden per direct zo’n 25% energie besparen.

Evert den Boer, CEO Greenchoice: ‘Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om baas te zijn over je eigen energie, in je eigen huis. Dat juichen wij toe want zo besparen we energie en geld. Om uiteindelijk je rekening lager te krijgen, niet door cashbacks of mooie gadgets, maar gewoon voor altijd omdat je zelf zuiniger bent gaan leven.’

Greenchoice helpt haar klanten graag bij het maken van deze stap. In samenwerking met leverancier Techneco kunnen klanten van Greenchoice de Elga warmtepomp aanschaffen. De Elga is een slimme modulerende compacte warmtepomp die samenwerkt met alle HR-ketels. De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel en levert circa 4,5 kW vermogen. Per jaar kan dit een besparing opleveren van circa 25% op de verwarmingskosten; een besparing die kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. 

Het ministerie van Economische Zaken verstrekt subsidie bij de aanschaf van warmtepompen. Daarmee kan de koper tot € 1.000,- van de aanschaf terugkrijgen.

Meer over de Elga en andere besparingsmogelijkheden via Greenchoice is te vinden op www.greenchoice.nl/besparen.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Zo komt uw energietarief tot stand

29 april 2016

Huurhuis of geen eigen dak? Ook jij kunt profiteren van zonnepanelen!

26 juli 2021

BOKS is live: inzicht om energie te besparen via slimme meter

06 december 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg