Warmetruiendag is jarig en viert feest!

Nieuwsbericht • 07 oktober 2015

Ook dit jaar is de Dag van de Duurzaamheid hét moment om de Greenchoice Warmetruiendag 2016 van het Klimaatverbond te lanceren. Elk jaar doen honderdduizenden mensen en bedrijven mee in mooie, lelijke, nieuwe en oude truien. En elk jaar moeten dat er meer worden. Op vrijdag 5 februari 2016 blazen we tien kaarsjes uit. Natuurlijk allemaal in een warme trui. Jij ook? Geef je op via www.warmetruiendag.nl. Zo roepen we op een leuke manier op tot ‘het zelf doen’, en ‘samen’ energie besparen en daarmee CO2-uitstoot beperken. Klimaatverbond en Greenchoice organiseren samen de Greenchoice Warmetruiendag. Volg de warmetruiendag op facebook en twitter

Doe ook mee
Maak zoveel mogelijk vrienden, familie en collega’s enthousiast, verzin je eigen event, je eigen actie of brei zelf een trui. Speciaal voor de Warmetruiendag 2016 is in elk geval wederom De Trui ontworpen die je zelf kan breien en je heerlijk warm houdt. Het ontwerp wordt donderdagavond gelanceerd tijdens het openingsevent van de Dutch Sustainable Fashion Week en het patroon is vanaf dan gratis te downloaden via de site. Vrijdag en zaterdag 9 en 10 oktober staat De Trui in de schijnwerpers op het Strawberry Earth Festival in Amsterdam. Dit jaar werken we ook samen met de ontwikkelaars van nieuwe wol van oude truien (Wool2) die vrijdag hun crowdfundingsactie starten.

Zo simpel als een warme trui
Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten we samen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie. De warme trui staat op deze dag symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een warme trui aantrekken als het koud is, is de meest simpele oplossing die iedereen voor handen heeft. Vele sympathisanten deden in die afgelopen tien jaar een warme trui aan; van Donald Duck tot Prinses Laurentien, Mart Smeets, Jeroen van Inkel, Quinty Trustfull, Lange Frans en Helga van Leur.

Energie besparen blijft keihard nodig
Aandacht voor energie besparen blijft keihard nodig. Het is de snelste manier om wat aan het klimaatprobleem te doen en de potentie is gigantisch. We zouden maar liefst 70% energie kunnen besparen wereldwijd, met de kennis die we nu al hebben. Nederland bungelt onderaan de Europese lijstjes op het gebied van het opwekken van schone energie en besteedt bovendien zo’n kwart van de totale energie aan het verwarmen en koelen van gebouwen. Niet voor niets zeggen wij bij Greenchoice: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Barbara Zuiderwijk nieuwe commissaris van Greenchoice

27 mei 2020

Nieuw collectief zonnestroomproject voor huurders geopend

01 maart 2021

De groene energiebeweging groeit: samen met lokale energiecoöperaties bouwen aan duurzame energietransitie

04 februari 2021
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg