Voedselbank en Greenchoice vieren eerste jaar samenwerking

Nieuwsbericht • 15 maart 2016

Greenchoice en Voedselbanken Nederland werken alweer één jaar samen. Dit vierden we door op donderdag 18 februari de handen uit de mouwen te steken. Die dag hebben medewerkers van Greenchoice namelijk de 58 vrijwilligers van de Voedselbank Rotterdam geholpen bij het inpakken én sorteren van voedselpakketten.

Tijdens deze dag zijn door de collega’s ruim 2000 voedselpakketten ingepakt met verschillende producten! Kern van de samenwerking tussen Voedselbanken Nederland en Greenchoice is dat Greenchoice alle voedselbanken in Nederland groene energie aanbiedt tegen een prijs waar we zelf niet op verdienen.

Elkaar leren kennen
De meewerkdag was een mooie gelegenheid voor de beide organisaties om elkaar beter te leren kennen en de banden aan te halen. Gezien het succes en het enthousiasme aan beide zijden zou het daarom geen verrassing zijn als dit zou uitgroeien tot een terugkerend initiatief.

Bastiaan de Boer (Greenchoice):
"De Voedselbanken kunnen bij Greenchoice duurzame groene afnemen tegen een minimumprijs, Dit stelt ze staat de voor hen cruciale besparingen te realiseren op hun vaste lasten, zonder dat dit ten koste gaat van de ambitie om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben.".

Caroline van der Graaf, (bestuurslid Inkoop & Fondsenwerving Voedselbanken Nederland):
"De aanbieding van Greenchoice stelt ons in staat ons te focussen op onze kerntaak: de minstbedeelden voorzien van primaire levensbehoeften. Daarnaast is het erg prettig om te weten dat de energie die we afnemen geen milieu impact heeft." 

Annegeer Bierling (Greenchoice) hielp ook mee:
"Ik vond het mooi om te zien dat de vrijwilligers uit alle lagen van de samenleving komen. Zo helpen er mensen die zelf ver beneden de armoedegrens leven, maar ook mensen die miljonair zijn. En wat opviel: velen noemen de gezelligheid als reden om dit te blijven doen. Gezellig was het zeker!".

 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Maarten Das en Tiny Sanders treden af als commissaris van Greenchoice

08 juni 2020

Lokaal energie opwekken is serious business; HIER opgewekt

06 oktober 2015

Kijkje in de keuken bij Instock

20 juli 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg