Verduurzamen: groen, groener, groenst.

Raymond Korst • 29 januari 2016

Het moet groener

Sinds oktober ben ik werkzaam als servicemedewerker bij Greenchoice. En dat heeft niet alleen mijn ogen geopend en me nog bewuster gemaakt van duurzaam bezig zijn, maar ook ervoor gezorgd dat ik weer met veel plezier naar mijn werk ga. Het is een voorrecht om bij zo’n uniek bedrijf te werken, en samen met de vele klanten en collega’s Nederland groener te maken.

Wat doe ik zelf
Je vraagt je misschien af, hoe dan? Nou dat begint bijvoorbeeld al bij het vervoer. Ik kies er bewust voor elke dag 21 kilometer naar mijn werk te fietsen vanuit Zoetermeer. Het zorgt er niet alleen voor dat ik minder vervuilend bezig ben, maar is ook nog eens goed voor je conditie. Maar er is meer. Vorig jaar heb ik een huis gekocht. Met de kennis die ik nu heb, had ik dat anders aangepakt. Ons huis heeft een C energielabel. Maar ik doe er echt alles aan dat minstens dit jaar nog naar een B te wijzigen. Zo heb ik onlangs een duurzame HR ketel aangeschaft en alle 40 halogeen spotjes vervangen door LED.

Warmehuizendagen
Tijdens de Warmehuizendagen, die Greenchoice in november samen met onder andere Natuur & Milieu organiseerde, werden er verschillende duurzame producten aangeboden. Zo kon je kiezen uit een warmtepomp, spouwmuur- of bodemisolatie. Zelf heb ik gekozen voor isolatie van onze kruipruimte. Volgende maand wordt deze volgespoten met isolatiechips, zodat we zeker 15% gaan besparen op de energierekening.

ThermoCard®
Eigenlijk wilde ik ook de spouwmuren isoleren. Het duurzamer maken van je huis levert veel comfort en besparing op, het is echter ook vrij kostbaar. Maar nu is er de ThermoCard®! Via de site van Natuur & Milieu kan je deze gratis aanvragen. Je komt er zo achter of de muren van jouw huis goed geïsoleerd zijn. De kaart meet de binnentemperatuur van je buitenmuren. En zo weet je binnen vijf seconden of ze voldoende geïsoleerd zijn. Binnen no time heb je resultaat door het stappenplan te volgend dat achterop de kaart staat.

Hoe werkt het dan?
De slimme ThermoCard® bestaat uit een dunne thermometer. Door deze aan de binnenkant tegen een buitenmuur te houden, geeft de kaart aan of je muur beter geïsoleerd kan worden. De ThermoCard® werkt het beste als de temperatuur buiten rond het vriespunt ligt. Wijkt de temperatuur flink af van de binnentemperatuur, dan zijn de muren van je woning waarschijnlijk slecht geïsoleerd. Maar met de juiste isolatiemaatregelen is je huis een stuk comfortabeler en bovendien een stuk energiezuiniger!

Kies voor betere isolatie
Één van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen is het isoleren van je spouwmuren. Je hoeft hiervoor je huis niet overhoop te halen: je bent met een paar kleine gaatjes in je buitenmuur klaar. Bovendien ga je direct energie en dus geld besparen. Zo heb je de investering meestal al in zo’n vier jaar terug verdiend!

Wil je je buitenmuren, bodem of vloer isoleren? Dan heeft Natuur & Milieu een mooi aanbod voor je. Isolatie van de beste kwaliteit geleverd door een betrouwbare partij die echt duurzaam werkt. En door de collectieve inkoop weet je zeker dat je een goede prijs betaalt. Ook prettig, Natuur & Milieu regelt alles. Dus geen rompslomp.

Vraag jouw ThermoCard® aan via deze website. Dan sturen wij je er een toe. Ben je klaar met het gebruik van de kaart? Geef hem dan vooral door aan buren, vrienden of familie. Zo maken we samen Nederland een stuk groener!

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nieuw collectief zonnestroomproject voor huurders geopend

01 maart 2021

Echte groene stroom inkopen maakt een gemeente duurzamer

08 april 2016

Groeiende vraag naar warmtepompen

20 januari 2021
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg