Turbines van Windpark De Veenwieken in operatie genomen

02 juli 2020

Op Windpark De Veenwieken tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg zijn tien nieuwe windturbines in gebruik genomen. Per jaar moeten ze groene stroom opwekken voor 20.000 huishoudens. Zes turbines worden geëxploiteerd door de asset management afdeling van Windunie.

Windpark De Veenwieken is een initiatief van De Wieken B.V. (Windunie, ABN AMRO Energie Transition Fund en Greenchoice) en Pure Energie. Met het in gebruik nemen van alle molens is de bouw van het windpark officieel afgerond. De Wieken B.V. wil een bijdrage leveren aan de decentrale energietransitie in Nederland door lokale productie van groene stroom te stimuleren.

Greenchoice levert groene en lokaal opgewekte energie uit eigen land aan 566.000 klanten volgens de ambitie duurzaam dichtbij. Wij onderscheiden ons door duurzame keuzes, zoals energie besparen én dichtbij opwekken, zo snel mogelijk vanzelfsprekend te maken. Zoals nu met De Veenwieken via de samenwerking met het ABN AMRO Energy Transition Fund en Windunie.

Over ABN AMRO Energy Transition Fund
Het Energy Transition Fund richt zich op investeringsmogelijkheden in projecten en bedrijven die impact hebben op de versnelling van de energietransitie. Het fonds focust op 4 pijlers: Duurzame Energie, Energie efficiëntie & CO2 Reductie, Schone Mobiliteit, Slimme Netwerken.

Over Windunie
Windunie is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van duurzame energieprojecten in lokaal eigendom. We doen dit altijd samen met lokale ondernemers, burgerinitiatieven, (agrarische) grondbezitters, energie-communities en bewoners. Op die manier zorgen we voor profijt in de eigen regio. Wij gaan dus verder dan het streven naar 50% lokaal eigendom uit het Klimaatakkoord. Windunie zet zich in voor maximaal lokaal eigendom tot 90%.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

100% elektrische Opel Ampera-E voor Greenchoice

25 januari 2018

Interview Rockin' Green

20 december 2017

Zuidoost-Brabant kiest voor 100% lokale groene energie

20 september 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg