Van Nelle Fabriek kiest voor Greenchoice

30 mei 2018


Industrieel monument, Rotterdams icoon en nu ook klant van Greenchoice: de Van Nelle Fabriek! We zijn er trots op dat we deze prachtige locatie van 100% duurzame energie mogen voorzien. Samen zetten we een nieuwe stap op het gebied van verduurzaming.

De in 1927 gebouwde fabriek werd in 1998 herontwikkeld en biedt inmiddels kantoor aan meer dan 80 bedrijven. Daarnaast is het één van de grootste vergader-, congres- en evenementenlocaties van ons land. Het energieverbruik van het totale complex staat gelijk aan ruim 2.800 huishoudens. “Alle reden dus om te kijken of we dat op een meer duurzame wijze konden aanpakken,” aldus Edwin van Schajik, directeur van de Van Nelle Fabriek die sinds 2014 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Onze overeenkomst past in de traditie van de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek. Van Schajik: ”Dit complex is destijds al geconcipieerd als een innovatief en duurzaam gebouw. Met hergebruik van water, focus op natuurlijk licht en een werkomgeving gericht op de menselijke maat. Met de keuze voor Greenchoice blijven we trouw aan de traditie van toekomstgericht denken. Bovendien kunnen we onze huurders een lagere energienota geven. Door het constante verbruik van de Van Nelle Fabriek kopen we stroom tegen aantrekkelijke voorwaarden in, wat voor de bedrijven in het gebouw een mooie besparing mogelijk maakt.”

En het mooiste is: het blijft niet alleen bij het leveren van energie. Samen met de Van Nelle Fabriek onderzoeken we de mogelijkheden om het energiegebruik van de kantoor- en eventlocatie verder te verlagen en het complex te verduurzamen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Realisatie windpark De Veenwieken stap dichterbij

03 december 2018

Hoe we samen klimaatdoelen wél gaan halen

23 april 2015

Toezichthouder ACM: Greenchoice mag Qurrent overnemen

30 augustus 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg