Van Nelle Fabriek kiest voor Greenchoice

30 mei 2018


Industrieel monument, Rotterdams icoon en nu ook klant van Greenchoice: de Van Nelle Fabriek! We zijn er trots op dat we deze prachtige locatie van 100% duurzame energie mogen voorzien. Samen zetten we een nieuwe stap op het gebied van verduurzaming.

De in 1927 gebouwde fabriek werd in 1998 herontwikkeld en biedt inmiddels kantoor aan meer dan 80 bedrijven. Daarnaast is het één van de grootste vergader-, congres- en evenementenlocaties van ons land. Het energieverbruik van het totale complex staat gelijk aan ruim 2.800 huishoudens. “Alle reden dus om te kijken of we dat op een meer duurzame wijze konden aanpakken,” aldus Edwin van Schajik, directeur van de Van Nelle Fabriek die sinds 2014 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Onze overeenkomst past in de traditie van de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek. Van Schajik: ”Dit complex is destijds al geconcipieerd als een innovatief en duurzaam gebouw. Met hergebruik van water, focus op natuurlijk licht en een werkomgeving gericht op de menselijke maat. Met de keuze voor Greenchoice blijven we trouw aan de traditie van toekomstgericht denken. Bovendien kunnen we onze huurders een lagere energienota geven. Door het constante verbruik van de Van Nelle Fabriek kopen we stroom tegen aantrekkelijke voorwaarden in, wat voor de bedrijven in het gebouw een mooie besparing mogelijk maakt.”

En het mooiste is: het blijft niet alleen bij het leveren van energie. Samen met de Van Nelle Fabriek onderzoeken we de mogelijkheden om het energiegebruik van de kantoor- en eventlocatie verder te verlagen en het complex te verduurzamen. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nederlander te opgewekt over klimaatdoel duurzame energie

17 mei 2018

Greenchoice neemt KiesZon over

22 december 2016

Wachten tot de wereld om je heen verandert? Samen maken we een sociale incassowereld

02 januari 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5460 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg