Van quickscan naar eigen groene stroom

Jos Heubers • 04 maart 2016

Zonnepanelen aanschaffen is best een grote stap. Financieel is het een aardige investering. Je vraagt je af of het wel opweegt tegen de voordelen? Dan moet je ook nog onderzoeken of je dak wel geschikt is, welke systemen er op de markt zijn en uitzoeken hoeveel onderhoud zo’n systeem eigenlijk vergt. Om dit uitzoekwerk wat makkelijker te maken organiseert Greenchoice de aankomende maanden door het hele land informatieavonden over het opwekken van uw eigen groene stroom met zonnepanelen.


Quickscan van uw dak

Op de informatieavonden geeft één van onze zonexperts een presentatie waarbij hij antwoord geeft op de meeste vragen die komen kijken bij deze stap. Daarnaast kunnen bezoekers een dakquickscan laten maken bij één van onze zonexperts om één-op-één de mogelijkheden door te nemen. Expert Jos vertelt over de avonden.


Geslaagde eerste avonden

De eerste vier informatieavonden zijn inmiddels geweest en waren een groot succes. We hebben een bezoek gebracht aan ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda en Middelburg. Aan de grote hoeveelheid aanmeldingen voor de informatieavonden is duidelijk te zien dat zonnepanelen in de belangstelling staan. En dat is ook niet gek. Zonnestroom die je zelf opwekt hoef je namelijk niet meer af te nemen van je energieleverancier en dat scheelt aanzienlijk op de jaarnota. Daardoor verdient u panelen al in ongeveer 8 jaar terug. Milieu Centraal rekende zelfs uit dat het overeenkomt met 6% rente op een spaarrekening. En aangezien panelen ongeveer 25 jaar meegaan, verdien je zelfs de vervanging van het systeem al terug. Daarnaast is het een duurzame vorm van energie, die u als huiseigenaar in veel gevallen gewoon thuis kan opwekken.


Gedetailleerde scan

Ik merk dat op de informatieavonden de dakquickscans erg gewaardeerd worden. De bezoekers zijn verbaasd hoe gedetailleerd de software is die wij gebruiken voor het inmeten van de panelen. Men geeft dan ook aan meer inzicht gekregen te hebben in de mogelijkheden en opbrengsten op hun eigen dak. Dat biedt net even dat extraatje naast een algemene presentatie.


Kleine en grote projecten

Als de gelegenheid zich voor doet dan organiseren wij de informatieavonden samen met een van de lokale energiecoöperaties waar we mee samenwerken. Het leuke is dat zij dan ook in de gelegenheid zijn iets meer te vertellen over de activiteiten die zij organiseren. En ondanks dat de avonden een focus hebben op opwekking via het eigen dak, kunnen zij vaak ook meer vertellen over grotere (zon)projecten in de buurt. Want wist u dat u ook zonnepanelen kan aanschaffen zonder eigen dak. Bijvoorbeeld via crowdfunding op een ter beschikking gesteld publiek dak in de buurt. Zie bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl of www.zonopnederland.nl voor voorbeelden.


Kom naar onze informatieavonden

Zelf ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak? Kom dan gezellig naar een van onze informatieavonden. Op onze website vindt u een overzicht van de aankomende 15 informatieavonden. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor bijvoorbeeld uw buren die (nog) geen klant zijn. U moet zich alleen wel even inschrijven. Wie weet zie ik u dan ook binnenkort op één van de informatieavonden. En wekt u binnenkort ook uw eigen duurzame stroom op.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Naar nog meer schone Groengas-bussen in de stad

25 februari 2016

Verduurzamen: groen, groener, groenst.

29 januari 2016

Onderzoek Warmetruiendag: Nederlander in klimaatspagaat

02 februari 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg