Anja van Niersen nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Greenchoice

30 juni 2020

Vanaf 28 juni is mevrouw J.G.T.M. (Anja) van Niersen toegetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Greenchoice. Ze volgt Maarten Das op, die op 3 juni aftrad.

Eind vorig jaar voorzag Greenchoice in een nieuwe invulling van zijn Raad van Commissarissen (RvC). De RvC zou gaan bestaan uit drie onafhankelijke commissarissen en twee commissarissen die gelieerd zijn aan de aandeelhouders. Met de benoeming van Anja van Niersen is de RvC bijna compleet. Vanuit de aandeelhouders zijn Michiel Rexwinkel en Hans Bongartz benoemd en eind mei werd op voordracht van de Ondernemingsraad Barbara Zuiderwijk commissaris. Het proces voor de benoeming van de vijfde en laatste commissaris is in een vergevorderd stadium. 


Van Niersen is goed bekend met de energiemarkt en zet zich al jaren in voor een fossielvrije omgeving. Ze werkte bij Alliander en is op dit moment voorzitter van de Raad van Bestuur bij Allego Holding B.V, dat oplossingen biedt voor emissievrije mobiliteit. Van Niersen kijkt met vertrouwen uit naar haar nieuwe positie: “Ieder vanuit onze eigen rol zullen we, samen met de directie, verder bouwen aan de groene toekomst van Greenchoice.”

De RvC streeft in zijn samenstelling naar voldoende complementariteit, pluriformiteit en diversiteit qua leeftijd, geslacht en herkomst.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Groeiende vraag naar warmtepompen

20 januari 2021

Teller gaat weer lopen voor elfde Warmetruiendag

10 oktober 2016

Ook zonnestroom voor sociale huurders

10 juli 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg