Thuis meer zelf groene stroom opwekken

Nieuwsbericht • 27 maart 2014

Het aantal Nederlanders dat zelf energie opwekt blijft hard groeien. Op circa 6% procent* van de daken liggen zonnepanelen, ofwel bij circa 150.000 huishoudens. 24.000 van hen is klant van Greenchoice. Greenchoice wil dat eind 2014 10% van haar klanten eigen stroom opwekt. Niet alleen via zonnepanelen, maar ook met een eigen windmolen of een stukje daarvan. Bekijk hier de campagnevideo.

Zelf doen en samen doen

Het aantal Greenchoice-klanten dat nu al zelf stroom opwekt via zonnepanelen groeide in een half jaar met 17% (sep’13: 20.500). Daarnaast zijn ruim 12.000 Greenchoice-klanten zogeheten Winddelers. Nog eens duizenden doen mee in het windenergieproject Meewind. ‘Nederland écht groener maken. Onze klanten doen dat elke dag. Zelf stroom opwekken is duurzaam, en het levert ook nog eens geld op. Je gebruikt je eigen stroom direct, die hoef je dus niet in te kopen. We helpen klanten die zelf willen opwekken met op maat gemaakte oplossingen voor zon- en windenergie. Ook als dat niet op je eigen dak of tuin kan,’ licht Jurjen Algra van Greenchoice toe.

Groene overstappers

Greenchoice zoekt ook gericht naar ‘overstappers’ die al zelf stroom opwekken. ‘We maken zelf opwekken graag extra aantrekkelijk door een hoge vergoeding te geven voor de zonnestroom die onze klanten aan het elektriciteitsnet leveren. Ons doel is dat iedereen zelf evenveel energie opwekt als verbruikt. Met zonnepanelen, maar óók met zelf opgewekte windenergie ‘op afstand’. Dat is goed voor de natuur én scheelt in de energierekening. Zelf opwekken is makkelijker dan vaak gedacht. En er bestaan gunstige financiële regelingen voor waaronder btw-teruggaaf.’

*Bron: Energievergelijken.net

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nederlander te opgewekt over klimaatdoel duurzame energie

17 mei 2018

Terugblik: World Cleanup Day

25 september 2018

Ontdek wat groen voor je organisatie kan doen

27 september 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg