Introductie BOKS Live: Stroomvreters aanpakken door realtime inzicht in verbruik

19 juni 2017

Greenchoice introduceert vandaag BOKS Live: de nieuwste variant van energieservice BOKS. Met BOKS Live krijgen particulieren inzicht in het actuele stroomverbruik van de apparaten in hun huis en zien gelijk wat dat verbruik kost. Het doel: stroomvreters direct detecteren en energieverspilling nóg sneller tegengaan. Door het realtime inzicht is BOKS Live uniek in zijn soort.

Met BOKS Live zijn er – naast BOKS en BOKS Slim - nu drie varianten van de energieservice van Greenchoice beschikbaar. BOKS biedt inzicht in stroom- en gasverbruik en daagt gebruikers met speelse en steeds weer nieuwe uitdagingen uit om te besparen op energie. Het grootste verschil tussen de varianten zit ‘m in de nauwkeurigheid van het inzicht. Met BOKS Slim introduceerden wij afgelopen najaar voor het eerst inzicht op apparaatgroepniveau per kwartier. BOKS Live gaat een stap verder en biedt live inzicht in het stroomverbruik en een nauwkeuriger inzicht op apparaatgroepniveau, namelijk per tien seconden.

Weet wat er vreet
Diane Klok, onze commercieel directeur: “We verwachten dat mensen met BOKS Live nóg beter kunnen besparen. Want hoe beter het inzicht op je verbruik, hoe gerichter de actie die je kunt ondernemen. Als je live ziet wat er vreet, kun je daar direct wat aan doen. En ook de uitdagingen in BOKS, zoals korter douchen, of de verwarming overdag lager zetten, helpen om energie te besparen. Volgens berekening van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal kan een gemiddeld huishouden 7% energie besparen met de uitdagingen in BOKS. En een huishouden dat nog geen enkele uitdaging toepast en álle uitdagingen aangaat, kan zelfs 21% energie besparen.”

Hoe werkt BOKS?
BOKS werkt met een slim algoritme dat het verbruik in huis precies weergeeft. Elk apparaat heeft namelijk een ander verbruikspatroon: de espressomachine geeft pieken, de verwarming slaat aan op bepaalde tijden en de wifi-router laat stabiel verbruik zien. BOKS rekent precies uit hoeveel gas en stroom waar naartoe gaat en koppelt dat aan relevante persoonlijke bespaartips.

In tegenstelling tot BOKS en BOKS Slim is voor BOKS Live een abonnement nodig. Iedereen die zo’n abonnement afsluit, ontvangt een zogenoemde BOKS-meter. Dit kleine kastje kan eenvoudig zelf op de slimme energiemeter in huis worden aangesloten en staat in verbinding met de Greenchoice app. Via de eigen WIFI-verbinding stuurt de BOKS-meter iedere tien seconden het energieverbruik door naar de app. Simpel, snel en handig.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice investeert in Nederlandse bosprojecten

24 oktober 2017

Greenchoice lanceert WindVanger

01 mei 2018

Greenchoice en Meewind stappen samen in duurzame warmte

10 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg