Greenchoice, Triodos Bank en Kyotolease maken de cirkel rond

07 maart 2018

Onlangs is Greenchoice lid geworden van United Economy, een coöperatie waarin duurzame organisaties elkaar betalen met de circulaire munt United in plaats van met euro’s. Uniteds circuleren alleen tussen de leden van het netwerk, in de reële economie van goederen en diensten. Er kan niet mee worden gespeculeerd. Op deze manier bouwen we samen met de andere deelnemers aan een eerlijke, sociale en groene economie.


Stroom betalen met Uniteds

We kondigden laatst al aan dat we onze leaseauto in Uniteds betalen aan Kyotolease en nu hebben we weer een nieuwe stap gezet! Als eerste van onze klanten rekent Triodos Bank namelijk zijn stroomfactuur niet meer in euro’s, maar in Uniteds met ons af.

Omdat Kyotolease en Triodos Bank elkaar ook al in Uniteds betalen, maken we met deze stap de cirkel écht rond. En dat past precies in de visie van het netwerk: het geld moet rondgaan tussen de deelnemers om maatschappelijke meerwaarde te creëren.

 

Pilot
De betaling van Triodos Bank in Uniteds is nog wel een pilot. Martin van Sleeuwen, financieel directeur: “We testen hiermee de impact op onze processen. De wens is om het betalen in Uniteds voor meerdere zakelijke klanten mogelijk te maken en nieuwe samenwerkingen met andere duurzame ondernemers en organisaties aan te gaan. Zo stimuleren we duurzaam en sociaal ondernemerschap.” Voor consumenten is het vooralsnog niet mogelijk om de energierekening in Uniteds te voldoen.

Heb je interesse in United Economy gekregen en wil je de mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken, of heb je andere vragen? Laat het ons weten via unitedeconomy@greenchoice.nl.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Klant aan het woord

29 mei 2017

300ste huis voor de Nationale Duurzame Huizen Route

25 september 2014

Energieprojecten in de spotlight

17 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg