Stijging in overheidsheffingen per 2019

Nieuwsbericht • 02 november 2018

Elk jaar stelt de overheid de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie (ODE) opnieuw vast. In het regeerakkoord wordt een andere verdeling van de overheidsheffingen aangekondigd. De energiebelasting gaat per 1 januari 2019 omhoog. Door het hoger belasten van aardgas wil het kabinet besparing en duurzame energie stimuleren.

Welke overheidsheffingen veranderen?

De overheidsheffingen bestaan uit de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Het kabinet verhoogt de energiebelasting op gas en de Opslag Duurzame Energie van stroom en gas. De energiebelasting op stroom gaat omlaag. Hiermee wordt dat wat vervuilender is zwaarder belast. Een gemiddeld huishouden met een verbruik van 1.200 m³ gas en 3.500 kWh stroom gaat hierdoor in 2019 € 138,- per jaar meer betalen.

Zo bereid je je goed voor

De stijging van de overheidsheffingen geldt voor iedereen, ongeacht bij welke energieleverancier je klant bent. Ook is het niet van invloed of je kiest voor een vast of variabel tarief. Wat je wel kunt doen is je maandelijks termijnbedrag verhogen. Als klant van Greenchoice doe je dit heel gemakkelijk zelf via de app of via Mijn dossier.

Zorgen dat je goed voorbereid bent op de toekomst houdt ook in om op zowel kosten als energie te besparen. Het is tijd om zelf in actie te komen. En Greenchoice helpt je daarbij.

Thuis energie besparen

Greenchoice heeft alles in huis om je te helpen om slim te besparen. Bespaar op je aardgas met groene oplossingen zoals een warmtepomp, waarmee je tot wel 60% minder gas en CO2 uitstoot. De warmtepomp zorgt dat het energielabel van je woning met tot wel twee stappen omhoog gaat. Bovendien kun je gebruik maken van €1.700 aan subsidie en profiteer je van vijf jaar volledige systeemgarantie.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Financiering windpark Greenport Venlo rond

23 april 2021

Het zonteam komt naar je toe voor de zomer

02 februari 2016

Website Greenchoice krijgt hoogste score klantbeleving

21 september 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg