Steeds groener, steeds dichterbij.

Evert den Boer, CEO Greenchoice • 21 december 2016

Elke ochtend in de trein op weg naar Greenchoice kom ik voorbij gezinswoningen met zonnepanelen. Dat worden er steeds meer. Daar word ik blij van. Het past ook bij het bedrijf waar ik nu ruim een jaar voor werk. Want de droom van Greenchoice is dat duurzame energie 100% vanzelfsprekend is, dat iedereen weet wat hij of zij verbruikt en zo min mogelijk verspilt. En dat iedereen zélf groene energie opwekt: thuis of samen in de buurt. Liefst zien we die droom zo snel mogelijk uitkomen.

Versnellen en verbinden
Dag in dag uit helpen onze mensen daarbij. We noemen onszelf, heel trots, ‘de versneller en verbinder op weg naar 100% groene energie’. Onze aanpak daarbij heet ‘Duurzaam Dichtbij’. We brachten daar dit jaar zelfs een Manifest over uit. Waarin Greenchoice alle vooroplopers oproept: om door te gaan met pionieren en om samen met ons groene keuzes te blijven maken.

Groot en klein tegelijk
Die keuzes maken wij zelf al 15 jaar lang. Dit jaar vierden wij dat we in 2001 - vanaf een zolderkamer - startten als eerste groene energieleverancier. Intussen zijn we de grootste van de écht groene. En de kleinste van de ‘groten’. Onze klanten zijn al jaren de meest tevreden energieklanten van Nederland. En daar doen we het allemaal voor. Want dankzij hen kunnen wij onze groene doelen waarmaken.

Groen overal en altijd
Dagelijks ben ik onder de indruk van wat we met enthousiaste klanten en ondernemende partners, groot en klein, bereiken. Dankzij dat soort tomeloze inzet móet het lukken om de overgang naar duurzaam te versnellen. Wij gaan er samen voor zorgen dat groene energie altijd beschikbaar is. Dat er genoeg daken worden benut, zonneparken worden gelegd en windmolens draaiend worden gehouden. Dat er schone opslagmogelijkheden voor stroom komen. En dat mensen zelf baas over over hun energie zijn, door slimme technologie. Daar investeren wij vol overtuiging in.

Zonnig jubileumjaar
Er gebeurde in 2016 bij Greenchoice teveel om op te noemen. Een greep: al onze klanten krijgen sinds dit jaar thuis nog alleen maar Nederlandse groene stroom. We wonnen talloze prijzen voor service en duurzaamheid. We vierden onze verjaardag: onder meer met bezoekjes aan trouwe klanten en een spetterend seminar voor onze partners en zakelijke klanten. Onze coole energieservice BOKS ging ‘live’. En op de valreep hadden we een inspirerende ontmoeting met de legendarische natuurbeschermster Jane Goodall, om samen nog meer kracht te zetten achter onze wereldwijde bosprojecten.

Blijven pionieren en vooroplopen
Ook komend jaar zetten wij ons vol in om duurzaamheid nog dichterbij te brengen. Pionieren blijft nodig, en de vooroplopers daarin zijn diegenen met wie Greenchoice al 15 jaar Nederland groener maakt. Zoals u. Daar ben ik u dankbaar voor. Ik wens u een heel goed en groen 2017.

Evert den Boer
CEO Greenchoice

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nieuwe tentoonstelling over duurzame energie in NEMO

19 december 2014

Greenchoice meest duurzame energiemerk van Nederland

25 maart 2021

Algemeen directeur Greenchoice kondigt vertrek aan

07 mei 2020
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg