Eigen stroom een trend

27 augustus 2018

Er is een stille revolutie gaande. Wereldwijd schieten energiecoöperaties als paddenstoelen uit de grond. Burgerinitiatieven die de handen ineenslaan om - dichtbij huis - schone energie op te wekken. Hernieuwbare energie is het handelsmerk van Greenchoice. Betaalbare en hernieuwbare energie is ook een van de 17 Sustainable Development Goals 2030 (SDG2030). Dat is waarom Greenchoice die doelen én Dif ondersteunt, een organisatie die zich bezighoudt met de versnelling en verbeelding van de SDG2030.

Samen de wereld veranderen 

Dif heeft als ondertitel: Together we change the world.  Ze wil alle mensen verbinden die bezig zijn om de wereld een stukje beter te maken. Mensen die het verschil maken. Dat kan door groene stroom af te nemen, actief te zijn in je buurt, lid te zijn van een organisatie, of door zelf thuis op een goede manier om te gaan met je boodschappen, je energie of je afval. Of door samen een energiecoöperatie te beginnen.

Deze week publiceert Dif een verhaal over dit onderwerp. Een leuke minidocumentaire uit Ameland, maar ook over wat er in de rest van de wereld gebeurt op dit gebied. Want kleine, decentrale energieopwekking is niet alleen een trend in rijke landen. Ook in Afrika is het een ideale manier om in afgelegen gebieden mensen te voorzien van een van de eerste levensbehoeften: elektriciteit.

Optimist of pessimist?

We zijn aanbeland op een punt waar we de wereld opnieuw moeten inrichten. We kunnen de aarde niet langer opgebruiken en alles verbranden. We moeten ook beter voor elkaar zorgen om in gelijkheid en vrede samen te leven. De mensheid verdeelt zich in optimisten en pessimisten. Die eerste groep gelooft dat verandering mogelijk is. Dif is voor hen een plek waar samen wordt gewerkt aan een nieuwe wereld. Dif doet daarvan verslag, via de media maar ook met een groots internationaal festival in Rotterdam. November 2020 zal de thuisstad van Greenchoice worden omgevormd tot stad van de toekomst. Met o.a. een autoloze woensdag, een vegetarisch diner voor 10.000 mensen en muziek, voorstellingen en tentoonstellingen op straat, in de musea, concertzalen en theaters.

Bright thinkers

Er lopen op deze aardbol heel wat mensen rond die geweldige ideeën hebben over hoe je de 17 doelen van de SDG2030 kan bereiken. Oplossingen die soms al in het klein worden uitgevoerd maar soms ook nog in een bureaula liggen. Een idee om de woestijn te beplanten met bomen waarbij extreem weinig water nodig is, nieuwe natuurlijke methoden om biologische groente te kweken zonder pesticiden of kunstmest, een plan om het vlees van onze eettafel te af te krijgen, radicale methoden om gebouwen om te bouwen tot energie neutrale woningen, gezondheidszorg waarin de mens weer centraal staat.

Dif verzamelt ideeën van ‘bright thinkers’ en werkt samen met andere wereldveranderaars  aan een plan voor de toekomst dat in 2020 wordt gepresenteerd.

Meer weten over Dif? Ga naar de website of beter nog: download de app, met elke week een wereldidee voor een mooiere toekomst, en hoe jij in actie kunt komen om daarbij te helpen. Deze week dus met een special over energiecoöperaties.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice wint Award Klantvriendelijkste Energieleverancier 2017!

21 april 2017

Toezichthouder ACM: Greenchoice mag Qurrent overnemen

30 augustus 2018

Groene stroom uit gft voor leden deA

20 september 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg