Greenchoice enthousiast over toekomst salderingsregeling

26 april 2019

In een brief aan de Tweede Kamer hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) vandaag laten weten dat de salderingsregeling wordt verlengd tot 2023. Wij vinden dat goed nieuws voor de eigenaren van zonnepanelen! Bovendien maakten de beide bewindspersonen bekend hoe de regeling vanaf 2023 zal worden veranderd. Ook daar zijn we enthousiast over. Er komt geen limiet op het beschikbare budget voor de regeling én het blijft - net als bij de huidige salderingsregeling - niet nodig om subsidie aan te vragen.

De salderingsregeling stelt zonnestroom vrij van energiebelasting en opslag duurzame energie. Het is dé regeling die de afgelopen jaren heeft gezorgd voor miljoenen zonnepanelen op de daken van Nederlandse huishoudens. Die panelen, die samen net zoveel opwekcapaciteit hebben als twee grote kolencentrales, zijn hard nodig om de klimaatdoelstellingen in ons land te halen. In 2020 moet 14% van het totale energieverbruik in ons land duurzaam zijn opgewekt. 

Zekerheid
Greenchoice is blij dat er nu meer zekerheid is voor huishoudens die zélf stroom opwekken. Evert den Boer, algemeen directeur: “Voor onze klanten met zonnepanelen – en dat zijn er ruim 80.000 - blijft salderen langer mogelijk dan eerder werd aangegeven. Dat geeft zekerheid. De nieuwe regeling blijft er bovendien voor zorgen dat zonnepanelen een beter rendement geven dan een spaarrekening. Daarmee blijft investeren in duurzaamheid ook de komende jaren goed voor het klimaat én de portemonnee. En dat laatste is belangrijk, want om de energietransitie te versnellen, moet iedereen mee kunnen doen.”

Samen met onze dochter Kieszon zijn we zeer actief in het plaatsen van zonnepaneelinstallaties. Dat doen we bij particuliere klanten, woningcorporaties en op bedrijfsdaken.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Zonneweide Eemnes geopend

14 november 2018

Maarten Das en Tiny Sanders treden af als commissaris van Greenchoice

08 juni 2020

Introductie BOKS Live: Stroomvreters aanpakken door realtime inzicht in verbruik

19 juni 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg