Maarten Das en Tiny Sanders treden af als commissaris van Greenchoice

08 juni 2020

Na Pierre Vincent zijn op 3 juni ook Maarten Das en Tiny Sanders afgetreden als commissaris van Greenchoice. De groene energieleverancier kondigde hun vertrek eind december 2019 al aan.

Vincent, Das en Sanders waren sinds 2014 commissaris bij Greenchoice. Zij werden benoemd door de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam, die op dat moment - bij wijze van tijdelijke voorzieningen - een Raad van Commissarissen bij de organisatie instelde. In 2017 werden deze voorzieningen verlengd tot medio 2020. Eind vorig jaar verzocht Greenchoice de Ondernemingskamer echter om de voorzieningen eerder te beëindigen omdat de organisatie een duurzame governancestructuur wilde invoeren, waarmee ook werd voorzien in een nieuwe invulling van de Raad van Commissarissen. De Ondernemingskamer stemde met het verzoek in.

Vincent is inmiddels opgevolgd door Barbara Zuiderwijk. De opvolgers van Das en Sanders zijn nog niet bekend. De gesprekken over de opvolging zijn in een vergevorderd stadium. De energieleverancier verwacht hierover op korte termijn meer te kunnen melden.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Prepaid energiedienst moet afsluiting huishoudens voorkomen

13 januari 2018

Zo komt uw energietarief tot stand

29 april 2016

Op grote hoogte: de windmolen van de toekomst

27 maart 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg