Maarten Das en Tiny Sanders treden af als commissaris van Greenchoice

08 juni 2020

Na Pierre Vincent zijn op 3 juni ook Maarten Das en Tiny Sanders afgetreden als commissaris van Greenchoice. De groene energieleverancier kondigde hun vertrek eind december 2019 al aan.

Vincent, Das en Sanders waren sinds 2014 commissaris bij Greenchoice. Zij werden benoemd door de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam, die op dat moment - bij wijze van tijdelijke voorzieningen - een Raad van Commissarissen bij de organisatie instelde. In 2017 werden deze voorzieningen verlengd tot medio 2020. Eind vorig jaar verzocht Greenchoice de Ondernemingskamer echter om de voorzieningen eerder te beƫindigen omdat de organisatie een duurzame governancestructuur wilde invoeren, waarmee ook werd voorzien in een nieuwe invulling van de Raad van Commissarissen. De Ondernemingskamer stemde met het verzoek in.

Vincent is inmiddels opgevolgd door Barbara Zuiderwijk. De opvolgers van Das en Sanders zijn nog niet bekend. De gesprekken over de opvolging zijn in een vergevorderd stadium. De energieleverancier verwacht hierover op korte termijn meer te kunnen melden.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nationale Zaaidag

24 april 2019

Energieprojecten in de spotlight

17 oktober 2017

Evert den Boer: Nederland heeft Deense daadkracht nodig

18 januari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4,1 5461 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg