Onze reactie op het duurzaamheidsonderzoek

24 oktober 2017

Greenchoice loopt voorop!

We zijn enorm trots om weer ‘Voorloper’ te zijn in het onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Wise en Greenpeace naar de duurzaamheid van Nederlandse stroomleveranciers. Met een fraaie 8,5 halen we het hoogste rapportcijfer van alle grotere energieleveranciers!

In het onderzoek wordt gekeken naar de investeringen in groene stroom en de productie, inkoop en levering ervan. Voor onze duurzame investeringen en onze eigen groene windstroom krijgen we een mooie 10. Voor het onderdeel inkoop, wat 64% van het eindcijfer bepaald, scoren we 7,9. Dat komt omdat een deel van onze groene stroom komt uit lokale biovergisters, van boeren in Nederland. Dat scoort in dit onderzoek minder dan een 10, maar is een bewuste keuze van Greenchoice. De boeren staken samen met ons al jaren geleden hun nek uit om groene stroom op te wekken uit goede biomassa. Greenchoice is bezig met het ontwikkelen van een kwaliteitsprogramma voor biomassa met de strengste eisen.

Groene stroom uit Nederland

Al onze klanten krijgen thuis al 100% groene stroom uit Nederland. Maar we hebben ook veel grote zakelijke klanten, zoals gemeentes en duurzame fabrikanten. Daar zijn we heel blij mee, want als die klanten ook voor groen kiezen, maken we met elkaar de meeste impact op het verduurzamen van energie. Om deze grote klanten van groene stroom te kunnen voorzien, kopen we de stroom los op de groene stroommarkt (zon- en windcertificaten) in en daarvoor scoren we lagere cijfers.


Snel alles uit Nederland

Wij werken er keihard aan om uiterlijk in 2020 al onze stroom uit Nederland te halen. Onder meer uit onze eigen windmolens, door sterke samenwerkingen en door in te zetten op lokaal duurzaam opwekken. Bijvoorbeeld met de postcoderoosregeling. We werken intussen samen met meer dan 50 energiecoöperaties en zorgen ervoor dat er zonnepanelen op zoveel mogelijk daken en in zonneparken komen te liggen.

Een flinke stap verder gaan

Wij zijn trots dat we samen met ruim 400.000 klanten vooroplopen in de energietransitie. Daarin gaat Greenchoice echt een stuk verder dan anderen: wij compenseren bijvoorbeeld als enige grote leverancier al het gasverbruik van klanten via wereldwijde bosprojecten. En we hebben de meeste klanten die zelf stroom opwekken met zonnestroom en met winddelen. Dat telt - helaas - niet mee voor het rapportcijfer.

In het onderzoek is gekeken naar 30 energieleveranciers.  

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Gratis groene stroom voor voedselbank dankzij Winddelers

12 december 2014

Van quickscan naar eigen groene stroom

04 maart 2016

Maarten Das en Tiny Sanders treden af als commissaris van Greenchoice

08 juni 2020
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg