Raad van Commissarissen voor groei

Persbericht • 28 november 2014

Per 27 november 2014 is er een Raad van Commissarissen (RvC) benoemd bij duurzame energieleverancier Greenchoice. De leden van deze eerste RvC van Greenchoice zijn:

  • mr M. (Maarten) Das - Advocaat, gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hiernaast onder meer reeds vele jaren voorzitter van Raad van Bestuur Heineken Holding NV en lid van Raad van Commissarissen Heineken NV.
  • drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders – In het verleden onder meer financieel- en eindverantwoordelijk bij grote ondernemingen in de consumentenmarkt zoals Mars en Campina. Tussen 2010 en 2014 algemeen directeur voetbalclub PSV. Op dit moment meerdere bestuursfuncties en projecten.
  • mr P.M. (Pierre) Vincent – Algemeen directeur Attero afvalverwerking tussen 2009 en 2014. Attero richt zich op afvalverwerking op een duurzame manier en produceert voor 350.000 huishoudens energie. Op dit moment Uitvoerend Bestuurder Stichting de Weijerhorst.

De instelling van een RvC was een verzoek van Greenchoice en is gedaan door de Ondernemingskamer. Greenchoice is blij met de benoeming van deze drie commissarissen. De afgelopen twaalf jaar groeide het duurzame bedrijf uit van een ‘zolderkameridee’ naar de grootste echt duurzame energieleverancier van Nederland, met bijna 400.000 klanten en 200 medewerkers.

Greenchoice groeit hard en de potentie voor nog veel meer activiteiten in de energiemarkt en de duurzame sector is enorm. Een organisatie van deze omvang en belangen vraagt om een structuur waarbij aandeelhouderschap en professioneel toezicht door een Raad van Commissarissen los van elkaar komen te staan.

‘Een onafhankelijke deskundige RvC geeft ons, onze partners en onze klanten nog meer kennis en zekerheid voor de koers van ons bedrijf. Het biedt heldere kaders én toetsing zodat de belangen van alle partijen die bij Greenchoice betrokken zijn worden behartigd. Het betekent ook dat we onze keuzes als onafhankelijk groen energiebedrijf beter en sneller kunnen maken. Zo kunnen we onze duurzame visie krachtiger uitvoeren en nog meer succesvolle groene energieprojecten opzetten.’

Contact voor de media:

Jurjen Algra (woordvoerder Greenchoice) telefoon: 06-10 56 83 24

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Over energiecoöperatie Energiek Velsen...

30 maart 2017

Naar nog meer schone Groengas-bussen in de stad

25 februari 2016

Greenchoice en Qurrent vallen in de prijzen

29 mei 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg