Over energiecoöperatie Energiek Velsen...

30 maart 2017

Nederland barst van de energie! Bij Greenchoice dromen wij ervan dat iedere Nederlander zijn eigen energieleverancier wordt. Dat kan onder andere door te investeren in eigen zonnepanelen, mede-eigenaar te worden van een windmolen óf door lid te worden van een energiecoöperatie in de buurt.

Onder de noemer energievangers moedigen wij de Nederlandse burger aan zich aan te sluiten bij zo’n energiecoöperatie. Want samen energie vangen is makkelijker dan je denkt! En we zijn al goed opweg met elkaar. Afgelopen maand hebben wij coöperatie LochemEnergie mogen verwelkomen als 50e energiecoöperatie en leverancier van duurzame energie voor haar leden. LochemEnergie, welkom!

Een ander mooi voorbeeld van één van deze 50 actieve energiecoöperaties is coöperatie ‘Energiek Velsen’. We spreken Frank Cornet, bestuurslid en verantwoordelijk voor ontwikkeling, bewaking van de missie en penningmeester en stellen hem een aantal vragen.

Kun je kort iets vertellen over coöperatie Energiek Velsen?
“Energiek Velsen is in 2013 opgericht als een non-profit coöperatie door een aantal inwoners van gemeente Velsen. Ze wilden niet langer afwachten, maar zelf beweging geven aan de overgang naar duurzame energie. Dit doen we door gezamenlijke inkoopacties te organiseren. Hiermee worden mensen ontzorgd en krijgen zij een prijsvoordeel. We werken hierbij zoveel mogelijk met lokale leveranciers, zodat service dichtbij is en de lokale economie wordt ondersteund.”

Kun je iets vertellen over het resultaat van jullie inspanningen?
“Inmiddels zijn er met onze inkoopacties van zonnepanelen in totaal zo’n 1.600 zonnepanelen op woningen bijgekomen in Velsen en meer dan 70 woningen voorzien van spouwmuurisolatie. Daarnaast zijn 60 leden via Energiek Velsen klant bij Greenchoice. Voor de toekomst staan gezamenlijke zonnedaken en een windmolen op ons verlanglijstje. En we gaan ons met de leden verdiepen in warmtepompen en zonneboilers.”

Waarom is het voor klanten interessant om aan te sluiten bij een energiecoöperatie als Energiek Velsen?
Klanten van Greenchoice kunnen kosteloos lid worden van Energiek Velsen, normaal gesproken kost dit €30,-. Leden worden direct betrokken bij alle lokale ontwikkelingen op energiegebied en beschikken met Energiek Velsen over een platform om ervaringen uit te wisselen met anderen. Gemeente Velsen draagt ons een warm hart toe en ondersteunt onze activiteiten. 

Wat levert hen dit op?
Door via Energiek Velsen klant te worden van Greenchoice, genieten klanten meteen van de voordelen van het lidmaatschap:

  • Informatie over relevante energie-ontwikkelingen, aansluiten bij inkoopacties, collectieve daken en lokale winddelen; 
  • Hulp bij financieringsvraagstukken, zoals terugvorderen van de BTW bij aanschaf van zonnepanelen op uw huis; 
  • Diverse kortingen bij lokale duurzame leveranciers en energiescans met de Energiek Velsen ledenpas;
  • Zelf projecten kunnen aandragen, deze met elkaar uitvoeren en hiermee ook nog eens de lokale economie in Velsen helpen.

Heb je nog leuke nieuwtjes?
Jazeker! We organiseren dit voorjaar een ledenmiddag. We bekijken dan de film "Before the Flood"en gaan erover met elkaar in gesprek. Het is een confronterende film over klimaatverandering van Leonardo DiCaprio, maar ook hoopgevend, omdat we er daadwerkelijk nog iets aan kunnen doen. Dan moeten we wel nu in actie komen!

Nieuwsgierig geworden naar een energiecoöperatie bij u in de buurt? Kijk dan hier!

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

We zijn weer in prijzen gestegen

22 april 2016

Greenchoice viert verjaardag met linksomdraaiende windmolen

01 april 2016

Onderzoek Warmetruiendag: Nederlander in klimaatspagaat

02 februari 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg