Opbrengst Greenchoice-complimentenactie naar BuurtBuik in Amsterdam

14 maart 2019

De opbrengst van onze jaarlijkse complimentenactie gaat naar BuurtBuik, een initiatief dat strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Algemeen directeur Evert den Boer overhandigde een cheque van 1000 euro aan Marjo Wolters, voorzitter van BuurtBuik.

BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.


Evert den Boer: “BuurtBuik is een geweldige organisatie die de sociale cohesie in de buurt versterkt en een steuntje in de rug biedt voor mensen die het wat minder hebben. Eten, dat normaal zou worden weggegooid door winkels, wordt door BuurtBuik opgehaald. Hiermee koken zij gratis maaltijden voor de buurt. Onze donatie komt hier meer dan goed terecht.” 

Onze complimentenactie vindt jaarlijks plaats op internationale Complimentendag (1 maart). Via grote complimentenborden geven alle collega’s elkaar onderbouwde complimenten. Elk compliment is geld waard. Medewerkers konden zelf suggesties voor goede doelen aandragen, waarna iedereen kon stemmen op zijn of haar ‘favoriete’ project. Het doel met de meeste stemmen werd dit keer BuurtBuik.

Meer informatie over BuurtBuik is hier te vinden.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Reactie op bericht ‘ACM pakt onduidelijke energiefactuur aan’

14 november 2017

Samen Greenchoice wint International Loyalty Award in categorie ‘Best Eco-loyalty initiative’

21 juni 2022

Brei-event voor mode- en kunstliefhebbers

12 januari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg