Opbrengst Greenchoice-complimentenactie naar BuurtBuik in Amsterdam

14 maart 2019

De opbrengst van onze jaarlijkse complimentenactie gaat naar BuurtBuik, een initiatief dat strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Algemeen directeur Evert den Boer overhandigde een cheque van 1000 euro aan Marjo Wolters, voorzitter van BuurtBuik.

BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.


Evert den Boer: “BuurtBuik is een geweldige organisatie die de sociale cohesie in de buurt versterkt en een steuntje in de rug biedt voor mensen die het wat minder hebben. Eten, dat normaal zou worden weggegooid door winkels, wordt door BuurtBuik opgehaald. Hiermee koken zij gratis maaltijden voor de buurt. Onze donatie komt hier meer dan goed terecht.” 

Onze complimentenactie vindt jaarlijks plaats op internationale Complimentendag (1 maart). Via grote complimentenborden geven alle collega’s elkaar onderbouwde complimenten. Elk compliment is geld waard. Medewerkers konden zelf suggesties voor goede doelen aandragen, waarna iedereen kon stemmen op zijn of haar ‘favoriete’ project. Het doel met de meeste stemmen werd dit keer BuurtBuik.

Meer informatie over BuurtBuik is hier te vinden.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

KiesZon lanceert APK voor zonnestroomsystemen

16 mei 2017

De Energievangers: Nederland barst van de energie

05 september 2016

Dierenbescherming en Greenchoice gaan voor 100% DIERZAAM

16 april 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg