7 op de 10 Nederlanders overwegen duurzamer om te gaan met energie

Nieuw onderzoek van Greenchoice • 15 juni 2017

ROTTERDAM, 15 juni 2017 - Bijna 70% van de Nederlanders denkt na over hoe ze duurzamer kunnen omgaan met energie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van energieleverancier Greenchoice in samenwerking met Motivaction. Van alle maatregelen die mensen kunnen nemen om energie te besparen, zijn vooral het zuiniger omgaan met warm water (73%) en met elektrische apparatuur (72%) favoriet. Goed nieuws, want energiebesparing is een onmisbare factor op weg naar een duurzamer Nederland. 

In Nederland wordt steeds meer energie uit duurzame bronnen opgewekt. Het aandeel groene energie op ons totale energieverbruik neemt echter nauwelijks toe omdat we ook steeds meer energie verbruiken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs nog dat het aandeel groene energie op ons totale verbruik slechts 5,9% is. De doelstelling van 14% in 2020 is daarmee nog ver weg. Energiebesparing is dan ook onmisbaar om de energietransitie te versnellen.

Een nieuw onderzoek van Greenchoice laat zien dat 7 op de 10 Nederlanders weleens nadenkt over hoe zij duurzamer om kunnen gaan met energie. Zij denken vooral te kunnen besparen op warm water (73%) of elektrische apparatuur (72%), maar denken óók aan het zélf opwekken van energie. Aan dat laatste denkt 43% van de Nederlanders. Bijna de helft daarvan (48%) zou dat zelfs in de nabije toekomst willen doen. Het doorvoeren van aanpassingen aan de woning om energieverbruik te verminderen (34%) en deelname aan een lokaal initiatief om energie op te wekken (11%) zijn minder favoriet.

Helpen met besparen
Vanuit de missie om Nederland duurzamer te maken, levert Greenchoice groene stroom en bosgecompenseerd gas. Ook helpt de energieleverancier zijn klanten met het besparen van energie. Binnenkort introduceert Greenchoice dan ook een nieuwe dienst: BOKS Live. Het is een unieke energieservice, die particulieren inzicht geeft in hun actuele stroomverbruik. Dé manier om gericht en actief te besparen op energieverbruik. Bovendien worden gebruikers van BOKS Live met uitdagingen (opdrachten) gestimuleerd om energie te besparen.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Jumbo plaatst 14.000 zonnepanelen

06 februari 2017

Duurzaam tot in de puntjes

06 mei 2016

Regeerakkoord: Stop met aardkloten!

18 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg