NSR en Greenchoice werken aan toekomst zonder geldzorgen

06 mei 2021

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en energieleverancier Greenchoice zijn een samenwerking aangegaan om klanten met geldzorgen duurzaam te helpen. Dankzij de samenwerking komen klanten met geldzorgen vroegtijdig in beeld en ontvangen zij eerder passende hulp. Met de aansluiting van Greenchoice en haar ruim 600.000 klanten bouwt de NSR verder aan een schuldzorgenvrij Nederland.

Wouter Joosten (Creditmanager Greenchoice): “Duurzaamheid gaat niet alleen over groene energie, maar ook over klantrelaties. Wij willen er het maximale aan doen om de klant te helpen, ook als het even tegenzit. We steken daarom veel tijd in het bereiken van de klant om bij geldzorgen samen tot een oplossing te komen. Helaas lukt dit niet altijd, wat kan zorgen voor afsluiting van energie en incassoprocedures. Met de NSR hopen we de klant nog beter te kunnen bereiken en direct gerichte hulp te bieden via Geldfit.nl.”

Meer klantbehoud en minder kosten
De samenwerking levert niet alleen de klant, maar ook Greenchoice zelf voordeel op. Joosten: “Als we meer klanten vroegtijdig verder kunnen helpen, bespaart dat ons op langere termijn veel tijd en geld. Ook daarom investeren we liever nú extra in de klant, dan achteraf verrast te worden met veel hogere incasso- en afschrijvingskosten.”

‘Iedereen snakt naar centraal loket’
“Het schuldhulplandschap is zo versplinterd en er zijn zoveel initiatieven, dat iedereen snakt naar een centraal loket”, aldus Joosten. “Voor medewerkers is het moeilijk om klanten met schulden goed te adviseren en de juiste hulp te vinden. Ook blijkt uit onderzoek dat medewerkers telefoongesprekken met klanten over geldzorgen lastig vinden.” De NSR biedt partners een centrale route voor passende hulp aan klanten met geldzorgen, waaronder het gratis telefoonnummer 0800-8115.

Nederland schuldzorgenvrij via één route
Marcel Schutte (Adviseur Bedrijven NSR): “Duurzaamheid staat centraal in onze samenwerking met Greenchoice. We werken allebei vanuit de overtuiging dat duurzaam ondernemen zin heeft voor klant én organisatie. Nu met Greenchoice opnieuw een vaste lasten partij aansluit, vergroot dat onze slagkracht enorm. Samen kunnen we nog meer mensen in Nederland bereiken én bedrijven mobiliseren, zodat we via één gezamenlijke route werken aan één gezamenlijke missie: Nederland schuldzorgenvrij.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Windenergie aan de Ecotafel

09 februari 2016

Anja van Niersen nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Greenchoice

30 juni 2020

De eerste Echt Groene Kerstboom

17 december 2015
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6655 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg