Nieuwe tentoonstelling over duurzame energie in NEMO

Nieuwsbericht • 19 december 2014

Vanaf 20 december laat wetenschapsmuseum NEMO in de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Energierijk’ bezoekers ontdekken hoe duurzame energie uit zonlicht, water en wind de wereld om ons heen in beweging zet. In de tentoonstelling vangen bezoekers, vooral kinderen, zelf zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water en zetten hiermee allerlei bijzondere objecten in beweging. Hoe efficiënter de energie wordt omgezet, hoe sneller het object in beweging komt.

De wandvullende illustratie met bewegende elementen geeft informatie over het verschil tussen fossiele brandstoffen en hernieuwbare energiebronnen als het gaat om impact op de natuur. Ook zien bezoekers hoe duurzame energie kan worden opgewekt en slim kan worden ingezet.

Als duurzaamheidspartner van NEMO maken wij de tentoonstelling met plezier mede mogelijk. Wij geloven dat iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld door energie te besparen en zélf stroom op te wekken. Hoe eerder je snapt waarom duurzame energie belangrijk is, hoe vanzelfsprekender het blijft om groene keuzes te maken. In Energierijk ervaren kinderen van heel dichtbij – en vooral door zélf te doen - hoe leuk en goed het is om duurzaam bezig te zijn en mee te werken aan een leefbare wereld.

Credits fotografie: DigiDaan

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Barbara Zuiderwijk nieuwe commissaris van Greenchoice

27 mei 2020

Hoe we samen klimaatdoelen wél gaan halen

23 april 2015

Tennet en Gasunie willen groene energie opslaan: dé manier om energie te verspillen

15 september 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg