Nationale Zaaidag

24 april 2019

Zondag organiseerden Nudge en The Pollinators, met Greenchoice als een van de zaaicoalitiepartners, een knaller van een zaadactie: Nationale Zaaidag. Miljoenen biologische zaden zijn via ruim 500 voedselbanken voor bijen verdeeld. Greenchoice ging als zaaicoalitiepartner aan de slag met het bestuiven en zaaien. Samen hebben we de leefomgeving voor onze bestuivende insectenvrienden weer een stukje beter gemaakt!

Wij bij Greenchoice zetten ons graag in om de wereld een beetje mooier te maken. In aanloop naar de Nationale Zaaidag werden de zakjes met biologische zaden gretig afgenomen door onze collega’s. Wij deden graag mee, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.

Greenchoice maakt deel uit van de maar liefst zeventig bedrijven die aan de actie meededen. Met zo'n grote en brede coalitie hebben we niet alleen bergen bloemzaad verspreid, maar ook enorm veel mensen geactiveerd om zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor onze bestuivende insectenvrienden. Samen hebben we de Nationale Zaaidag tot een groot succes gemaakt.

Voor het zaaien gebruikten we natuurlijke zaden. Biologische zaden welteverstaan, want alleen gifvrije planten zijn écht goed voor bijen en andere bestuivers. Zo hebben we de bijen en vlinders een grote dienst bewezen: Alle kleine beestjes helpen!

Meer over The Pollinators

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Terugblik: World Cleanup Day

25 september 2018

Inspiratiebijeenkomst: aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

15 maart 2018

Greenchoice publiceert eerste duurzaamheidsverslag

05 juli 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg