Naar nog meer schone Groengas-bussen in de stad

Nieuwsbericht • 25 februari 2016

Rijden op Groengas is een belangrijke manier om het wegvervoer te verduurzamen. Om daarin langjarige zekerheid te bieden, zijn groengasproducent EcoFuels, energieleverancier Greenchoice en exploitant PitPoint clean fuels een overeenkomst aangegaan die de leveringszekerheid én distributie van Groengas tot 2023 garandeert. De eerste stap om dit waar te maken is de distributie van jaarlijks 2,36 miljoen kubieke meter Groengas naar de tankstations van PitPoint. Met dit volume kunnen 60 stadsbussen een jaar lang schoon rondrijden.

Groengas is een natuurlijk gas dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. EcoFuels is de specialist op het gebied van vergisting van biomassa uit de voedselverwerkende industrie. Dit bedrijf zorgt voor de productie van het Groengas terwijl Greenchoice, als energieleverancier, langjarig het gas afneemt en levert aan PitPoint clean fuels, de bouwer en exploitant van tankstations voor schone brandstoffen als Groengas en CNG.
 

Alle vertrouwen

EcoFuels, Greenchoice en PitPoint clean fuels willen schoon vervoer bereikbaar en betaalbaar maken voor ondernemers, overheden en particulieren. Frank Laarakker, initiatiefnemer van EcoFuels: “Door een langjarige samenwerking te realiseren tussen EcoFuels, Greenchoice en PitPoint zeggen we tegen alle betrokken investeerders, leveranciers en klanten dat wij alle vertrouwen hebben in het succes van deze schone brandstof”.

100% schoon vervoer in 2030

Bas Waldekker van Greenchoice: “Door bij te dragen aan de beschikbaarheid van Groengas kunnen wij onze milieubewuste klanten nu ook buitenshuis helpen met het terugbrengen van hun CO2-uitstoot. Dus daar werken we graag mee”.Als PitPoint streven we naar 100% schoon vervoer in 2030”, vertelt Erik Kemink, directeur van PitPoint. “Daar moeten en kunnen we nu al mee beginnen, want schone brandstoffen zijn op grote schaal beschikbaar. Dit contract maakt de overstap naar Groengas voor velen bereikbaar.”

Veel schoner vervoer begint al vandaag

De algemene verwachting is dat waterstof de schone energiedrager van de toekomst wordt. In de tussentijd moet een brug geslagen worden tussen de traditionele diesel en benzine en het veelbelovende waterstof. CNG (Compressed Natural Gas) ofwel aardgas en voor het scheepvaart- en vrachtverkeer: LNG (Liquified Natural Gas) zijn deel van deze tussenoplossing. Auto’s die rijden op CNG, kunnen zonder aanpassing ook Groengas tanken. PitPoint bouwt en exploiteert al 62 Groengas (CNG)-tankpunten (landelijk zijn er circa 140 tankpunten). Hierdoor zijn schone brandstoffen nu al volop beschikbaar.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Verdeel afsluitkosten gas eerlijk

22 maart 2019

Groot eigen windmolenpark voor Greenchoice

10 december 2014

Teller gaat weer lopen voor elfde Warmetruiendag

10 oktober 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5803 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg