BOKS Live is live!

En we interviewden de makers... • 21 juni 2017

Vanaf deze week kunnen onze klanten de BOKS-meter bestellen waarmee ze via de Greenchoice app live inzicht hebben in hun actuele stroomverbruik. Een goede manier om de energievreters aan te pakken en écht te besparen op energie. Twee van de vele collega’s die aan dit project hebben gewerkt, Marjolein Korstanje (Product manager BOKS) en Esther Smit (Realisatie & implementatie BOKS). 

Hoe is het idee bij Greenchoice ontstaan om BOKS Live te ontwikkelen?
“Greenchoice kreeg steeds meer geluiden vanuit klanten dat zij graag hulp wilden bij energie besparen en nauwkeuriger inzicht wilden in hun energieverbruik. We kwamen erachter dat klanten wel graag willen besparen, maar soms de handvatten en drijfveer missen om hiermee te beginnen. Want wat zou besparen dan exact opleveren? Van hieruit zijn we gaan onderzoeken op welke manier we konden voldoen aan deze wensen. Belangrijk vonden we dat inzicht in je energie en besparen toegankelijk, laagdrempelig maar vooral leuk moest zijn. Precies met deze insteek begonnen we met de ontwikkeling van BOKS, BOKS Slim en nu dus BOKS Live. Deze punten hebben als rode draad door het hele project gelopen, wat ook BOKS Live weer heeft gemaakt tot wat het nu is!"

Kun je kort iets vertellen over het realisatieproces van BOKS Live?
“BOKS Live is een project waarbij je een innovatief product aan het realiseren bent. Een project van deze vorm kent een voorfase met veel testen en onderzoek. Ruim een jaar geleden is er een voltallig projectteam en testpanel met Greenchoice klanten opgezet. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Tijdens de realisatie van BOKS Live hebben we ons testpanel continu om feedback gevraagd. Dit was heel waardevol om een goed beeld te krijgen van hoe dit product in de praktijk werkt, en BOKS Live te optimaliseren. De samenwerking tussen verschillende partijen, teams en disciplines maakte dit project dynamisch en uniek. We kunnen met zekerheid stellen dat er met veel plezier, enthousiasme en toewijding gewerkt is aan BOKS Live tot het product wat het nu is!”

Wat waren de grootste uitdagingen voor het projectteam?
“Een goed resultaat met meerdere partijen tot stand brengen vraagt om een goede samenwerking. Niet alleen tussen de externe partijen, maar ook tussen de verschillende teams binnen Greenchoice. Werken aan een innovatief product waarin alles nieuw was voor iedereen maakte het in beginsel een complex project. De integrale samenwerking is erg leuk, maar was ook zeker één van de grootste uitdagingen."

Wat maakt dit product anders dan andere energieservices?
“Het totaalpakket van BOKS, BOKS Slim en nu BOKS Live maakt deze energieservice anders dan de rest en daarmee uniek. De BOKS-bespaaruitdagingen zijn gratis voor iedere klant van Greenchoice en helpen je zo op een leuke praktische manier energie te besparen. Eind 2016 hebben we BOKS Slim geïntroduceerd, waarmee klanten met een slimme meter een uitsplitsing van het energieverbruik per apparaatgroep kunnen inzien. En nu dus BOKS Live waarmee je óók nog eenvoudig en nauwkeuriger inzicht hebt in je actuele stroomverbruik.

En wat is het dan precies het verschil tussen BOKS Slim en BOKS Live?
“Goeie vraag! Met BOKS Slim heb je al een uitsplitsing van je verbruik per apparaatgroep op basis van de meterstanden per kwartier. Hier heb je dus alleen een slimme meter voor nodig. Met BOKS Live heb je een stuk nauwkeuriger inzicht want de meterstanden worden per 10 seconden gemeten en bovendien heb je live inzicht in je actuele stroomverbruik. Zet je dus een kopje koffie, dan zie je direct wat dat doet met je stroomverbruik en kosten. Voor BOKS Live heb je natuurlijk wel de BOKS-meter nodig.”

Maar, even over het technische verhaal, hoe wérkt BOKS Live dan precies?
“Wanneer je een BOKS Live abonnement afsluit ontvang je de BOKS-meter, een klein kastje die je gemakkelijk zelf aansluit op je slimme meter. Dit kastje staat in verbinding met de Greenchoice app. Door middel van de Wifi-verbinding stuurt de BOKS-meter iedere 10 seconden jouw energieverbruik door naar je telefoon krijg je inzicht in je actuele stroomverbruik. En je kunt je voorstellen dat een uitsplitsing per apparaatgroep een stuk nauwkeuriger is dan op data van een kwartier.”

Welk succes verwacht je van BOKS binnen de duurzame energiemarkt?
We blijven BOKS, BOKS Slim en natuurlijk BOKS Live continu verbeteren, met nieuwe uitdagingen in de App en gave mogelijkheden. We willen steeds meer klanten laten zien dat energie besparen leuk en gemakkelijk kan zijn, BOKS is daar het juiste hulpmiddel voor! Het is ons uiteindelijke doel om in cijfers terug te zien dat Greenchoice klanten daadwerkelijk meer energie besparen, en dus minder verbruiken!”

Meer informatie of aanmelden voor BOKS Live? Ga naar www.greenchoice.nl/boks-live 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Zonnepanelen op schooldak: duurzaam én leerzaam

27 mei 2015

Duidelijkheid voor Greenchoice na uitspraak Ondernemingskamer

10 juli 2014

De koffie staat zaterdag klaar bij een duurzame huiseigenaar

22 oktober 2014
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg