Inspiratiebijeenkomst: aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

15 maart 2018

Klik hier om je aan te melden 

Stel je eens voor: na de zoveelste aardbeving stopt Groningen met het leveren van aardgas en andere landen willen ons vanwege politieke redenen niet meer van aardgas voorzien. Bovendien blijkt dat klimaatdoelen nu echt gehaald moeten worden om Nederland boven water te houden. Nederlandse bedrijven moeten daarom binnen drie jaar van het aardgas af.

Zo moeilijk is dit niet voor te stellen, toch? De grootste 200 verbruikers van aardgas zijn door minister Wiebes al bevolen om te stoppen met Gronings gas. Bovendien komt er een nieuw Nederlands klimaatakkoord en wordt de handhaving op duurzame energiemaatregelen verscherpt.  

We pakken de handschoen op. Samen met Klimaatplein.com organiseren we een inspiratieoverleg, waarin we samen met ondernemers onderzoeken wat er nodig is om van het aardgas af te komen. Als concrete werkcase voor deze aardgasloze uitdaging wordt bedrijventerrein Schiebroek in Rotterdam gebruikt. Een bedrijventerrein waar zowel dienstverlenende als productiebedrijven zijn gehuisvest. Ze gebruiken aardgas voor bijvoorbeeld ruimteverwarming, productieprocessen en het opwarmen van water.

Wat hebben deze ondernemers nodig om binnen drie jaar van het aardgas te zijn? Welke van deze bedrijven kunnen de transitie maken en welke zullen verdwijnen? Wat gaat deze transitie kosten en wie gaat dit betalen? Maar ook: welke 'business-opportunities' gaan hier ontstaan?

Snelkookpan-sessies
Onder leiding van een heus team van crisismanagers gaan ondernemers in snelkookpan-sessies aan de slag om oplossingen te vinden voor dit bedrijventerrein. Gaan ze eruit komen en wat zijn dan de oplossingen? Ben je ondernemer in Rotterdam of partner van Klimaatplein.com of van ons? Meld je dan nu aan voor dit overleg!

Meld je aan!
Het inspiratieoverleg vindt plaats op dinsdagmiddag 24 april bij ons op kantoor. Meer informatie over het programma en de wijze van aanmelding vind je hier.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Geef zon de subsidie die het verdient

21 juni 2016

NSR en Greenchoice werken aan toekomst zonder geldzorgen

06 mei 2021

Al 15 jaar boordevol energie

29 september 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg