Hoe we samen klimaatdoelen wél gaan halen

Bas • 23 april 2015

Wij investeren samen met onze klanten al jarenlang zó veel in bosbeschermings- en aanplantprojecten, dat we daarin intussen wereldwijd een van de grootsten zijn. Los van grootschalige CO2-compensatie, zijn onze bosprojecten ook enorm waardevol voor planten en dieren en voor de lokale bevolking in de regio’s die we beschermen.

16 miljoen beschermde bomen

Dankzij de vrijwillige klimaatcompensatie die onze klanten al jarenlang doen voor hun gasverbruik, beschermen en planten we nu circa 3.000 hectare bos per jaar, in totaal zo’n 16 miljoen bomen wereldwijd. Zo zorgen we voor een emissiereductie van een indrukwekkende 1,5 miljoen ton CO2 per jaar. Dat is 2% van het wereldwijde totáál aan ‘vrijwillige compensatie’ ofwel carbon credits. Voor een klein bedrijf als het onze is dat een enorm volume waarmee we meteen een krachtig voorbeeld stellen. We laten zien dat (inter)nationale klimaatdoelen wel degelijk haalbaar zijn, en dat Nederland haar achterstand in duurzame energie prima kan inlopen, áls we allemaal de juiste groene keuzes maken.

Drie keer meer dan Disney of een half miljoen auto’s

Ter vergelijk: we compenseren drie keer meer dan concerns als Walt Disney. Onze inzet komt overeen met 11,7% van de jaarlijkse doelstelling die Nederland heeft onder het Kyoto Protocol. Misschien makkelijker: onze projecten compenseren CO2-uitstoot vergelijkbaar met die van ruim 500.000 huishoudens of 550.000 auto’s.

Bossen blijven beschermen

We blijven ook de komende jaren fors investeren in bosprojecten, samen met partner Face The Future. Ons doel gaat uiteindelijk nog flink verder: dat mensen net zoveel energie gebruiken als dat ze zelf duurzaam opwekken. Maar zolang nog niet alle energie écht groen kan worden opgewekt, is het cruciaal om bossen te beschermen en aan te planten. En daarin zijn we dus, mede dankzij onze klanten, een van de grootsten ter wereld.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Ekwadraat en Greenchoice verlengen contract

13 oktober 2017

Energiebelasting 2016 vastgesteld

08 januari 2016

Gemeenten in Groene Metropoolregio kopen 100 procent lokaal opgewekte groene stroom in

01 maart 2022
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg