Groen feesten op DGTL-festival

Nieuwsartikel • 21 maart 2016

In het weekend van 26 en 27 maart barst op de NDSM-werf in Amsterdam het elektronische muziekfestival DGTL los. Ruim 32.500 bezoekers dansen de hele avond op groene stroom. Greenchoice is één van de partners van dit duurzame groene festival waarbij energie en duurzaam leven hoog in het vaandel staan. 

Met de wens naar 100% groene festivalstroom is DGTL bijzonder in de wereld van festivals. Zo worden er minder stroomvretende dieselaggregaten gebruikt en is er op de NDSM-werf sinds deze week een aansluiting op het vaste net. Daarmee krijgt het ongrid stage van DGTL dus groene stroom van Greenchoice. Het offgrid stage draait op zonne-energie. Op deze banner wordt dat mooi geïllustreerd: 

undefined

Duurzaam leven
Ook wordt er zeer nauwkeurig met voedsel omgegaan; zo is al het verkochte eten vis- en vleesvrij en heeft de crew ook zelf voedsel geteeld in moestuintjes wat op het festival verkocht wordt. Omdat DGTL graag afvalvrij wil zijn wordt drinken geschonken in hard cups en zit er statiegeld op waterflesjes. 

Een tijdelijke stad
Een festival is meer dan een muzikale ervaring. Het is een tijdelijke stad, die knelpunten in de samenleving kan aanstippen en duurzame verandering kan stimuleren. DGTL en Greenchoice zorgen er samen voor dat dat de komende jaren op een aansprekende manier gebeurt. Vorig jaar was dat met het Greenchoice Electric Hotel; dit jaar dus met de on- en offgrid stages. 

 

 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nederlander te opgewekt over klimaatdoel duurzame energie

17 mei 2018

Friet met een verhaal

26 juli 2016

160 zonnepanelen op Rotterdams monumentaal pand

26 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg