Greenchoice voorloper op energiemarkt

Nieuwsbericht • 20 november 2018

Trots! Voor het zesde jaar op rij onderzochten de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Wise en Greenpeace de investeringen, inkoop en levering van 54 stroomleveranciers in Nederland. En ook dit jaar komen we weer als voorloper op de energiemarkt uit de bus. Sterker nog, we scoren hogere cijfers dan afgelopen jaar én zijn zowel voorloper op de consumenten- als de zakelijke markt.

Als voorloper werken we volgens de onderzoekers actief mee aan de omslag naar een duurzame energievoorziening. En daar zijn wij het natuurlijk van harte mee eens. We investeren in windenergie, zonne-energie en duurzame biomassa. En de groene stroom die we leveren aan particuliere klanten produceren we zelf of kopen we in bij een lokale producent van groene stroom. Hiervoor krijgen we dit jaar een 8,7 (vorig jaar 8,5) als rapportcijfer.

Greenchoice loopt ook voorop op de zakelijke markt
Op basis van hun onderzoek concluderen de vier organisaties dat zakelijke afnemers van de meeste leveranciers volop grijze stroom geleverd krijgen. Van de 25 leveranciers die stroom leveren aan de zakelijke markt zijn er slechts 4 die zich voorloper mogen noemen. Met een mooie 8,2 als rapportcijfer hoort Greenchoice daarbij. Het betekent dat wij één van de meest duurzame zakelijk stroomleveranciers van 2018 zijn.

We zijn blij met onze zakelijke klanten, zoals gemeentes en duurzame fabrikanten. Veel van hen kiezen voor groene stroom uit Nederland en maken daarmee een bewuste keuze voor het verduurzamen van de Nederlandse energievoorziening. Voor een aantal grote zakelijke klanten kopen we nu nog los stroom in op de groene stroommarkt (zon- en windcertificaten), maar dat bouwen we af.

Snel alles uit Nederland
Wij werken er hard aan om uiterlijk in 2020 al onze stroom uit Nederland te halen, dus ook voor de zakelijke markt. Onder meer uit onze eigen windmolens en door sterke samenwerkingen op te zetten met energieproducenten zoals agrariërs en energiecoöperaties.

Dit jaar hebben we energiebedrijf Qurrent, dat al jaren een 10 scoort in het duurzaamheidsonderzoek, overgenomen. Samen willen we de duurzame energiemarkt in Nederland versterken en de energietransitie verder versnellen. Met extra slagkracht en bereik gaan we in 2019 nóg meer Nederlanders en zakelijke klanten overtuigen van het belang van groene energie. En zo maken we Nederland steeds groener.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Tennet en Gasunie willen groene energie opslaan: dé manier om energie te verspillen

15 september 2017

Sandra Dekker: "Ooit zijn we door een kennis op Greenchoice gewezen."

30 november 2015

Energieprojecten in de spotlight

17 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg