Greenchoice versterkt duurzame energiemarkt met overname Qurrent

Nieuwsbericht • 15 augustus 2018


We hebben goed nieuws voor de vergroening van Nederland. Vandaag hebben we aan de Autoriteit Consument en Markt, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt, voorgelegd dat we energiebedrijf Qurrent willen overnemen. Door de krachten met Qurrent te bundelen, willen we de duurzame energiemarkt in Nederland versterken en de energietransitie verder versnellen.

Uiterlijk 1 oktober zou de krachtenbundeling een feit moeten zijn. Dan nemen we 100% van de aandelen van Qurrent over van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen, dat als initiatiefnemer achter het energiebedrijf staat. Net als Greenchoice zet Qurrent zich in voor een schonere wereld door duurzame energie. Onze missies sluiten dus naadloos op elkaar aan. Samen kunnen wij efficiënter werken en nóg meer investeren in onze groene missie.

De overname past ook in onze groeiambitie. Het totale aantal klanten groeit naar meer dan een half miljoen en we ondersteunen straks meer dan honderd lokale energieprojecten en –coöperaties! En daar blijft het niet bij. Samen krijgen we immers meer voor elkaar. Met extra slagkracht en bereik gaan we nóg meer Nederlanders overtuigen van het belang van groene energie. En zo maken we Nederland steeds groener.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice ontwikkelt laadplein voor batterijcontainers

04 februari 2020

Windmolenpark Hellegatsplein wordt duurzame energiecentrale

15 juli 2020

Groeiende vraag naar warmtepompen

20 januari 2021
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6705 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg