Greenchoice op de Nationale Klimaattop: groots in CO₂-compensatie

Nieuwsbericht • 03 november 2016

De opwarming van de aarde tot ruim onder de 2 graden beperken. Dat spraken 195 landen af in het klimaatakkoord van Parijs in 2015. Er gebeurt al heel veel in Nederland, maar er is meer nodig en het moet sneller. Daarom stond de Nationale Klimaattop op 26 oktober in het teken van concrete klimaatactie: ‘Bring Paris Home’. Greenchoice was natuurlijk ook aanwezig. Onze collega’s Ton van der Linden en Dimitri van Beveren vertelden er over de succesvolle duurzame aanpak van Greenchoice als het gaat om CO-compensatie. 

Groen gas
“De klimaattop ging vooral over het verminderen van CO
-uitstoot. Gebruik van aardgas veroorzaakt CO-uitstoot. Die compenseert Greenchoice voor de volle 100% voor al haar bijna 400.000 klanten. Er wordt steeds meer gesproken over huizen zonder gas: dat is een goede stap op weg naar duurzaam. Maar zolang er in Nederland nog 7 miljoen (!) gasaansluitingen zijn, is het aardgasverbruik voorlopig niet uit onze samenleving verdwenen. Echt groen biogas wordt helaas nog maar in kleine hoeveelheden geproduceerd en die ontwikkeling gaat langzaam.”

Wereldwijde bosprojecten
“Compenseren van gasverbruik doet Greenchoice in gecertificeerde bosprojecten over de hele wereld. Daar zorgen we voor herstel en aanplant van bos, beschermen we flora en fauna én helpen we de lokale bevolking. Dat is belangrijk omdat zij vaak van het bos afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud. Greenchoice is een hele grote wereldspeler als het gaat om deze zogeheten vrijwillige compensatie. We hebben in totaal nu al 1.000.000 hectare bos beschermd en 2.500.000 bomen aangeplant. Zo compenseert Greenchoice 1.400.000 ton CO₂-uitstoot per jaar met dubbel-gecertificeerde bosprojecten: ze voldoen zowel aan de Verified Carbon Standard (VCS), als de Climate, Community and Biodiversity Standards."

Meer minderen
“Compenseren is een tussenoplossing en geen einddoel. Er is één ultieme duurzame maatregel die met kop en schouders overal bovenuit steekt. En dat is: mínder energie gebruiken: thuis of in het bedrijf. Dat blijven we benadrukken. De stap die volgt op besparen is dat iedereen zelf stroom opwekt: op het eigen dak, dat van een ander, of door samen een windmolen te kopen. De terugverdientijd is tegenwoordig prima te overzien en dan ben je als huishouden of als bedrijf wel volledig duurzaam bezig. Intussen garanderen wij voor al onze klanten 100% gecertificeerde CO
-compensatie voor het gasverbruik.” 

undefined

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Een bezoek aan de Energie Vakbeurs: energieopslag en zelf opwekken

30 oktober 2015

Website Greenchoice krijgt hoogste score klantbeleving

21 september 2016

Eigen stroom een trend

27 augustus 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5811 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg